Μέρκελ: «Ο συμβιβασμός στο όνομα των Σκοπίων δεν θα είναι χαρούμενο γεγονός»




 Γιούγκερ: «Δεν θα υπάρξει διεύρυνση κατά τα επόμενο πέντε έτη»

Ιούλιος 16, 2014.

Σκόπια.
 
Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, άλλαξε το αισιόδοξο κλίμα για διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκερ προς εφημερίδα του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Βέτσερ’, η Μέρκελ παρακολούθησε ένα φόρουμ  των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων που έλαβε χώρα στο Ντουμπρόβνικ και η παρουσία της έφερε αισιοδοξία για το ενδιαφέρον  της Γερμανίας προς την περιοχή.

Συγχρόνως όμως ο Γιούνκερ κατά την ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής δήλωσε ότι κατά τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα υπάρξει διεύρυνση.

«Η ΕΕ  θεωρεί απαραίτητη την παύση της διαδικασίας  προκειμένου να ενισχυθεί, ό, τι αποκτήθηκε από τα 28  κράτη μέλη», δήλωσε ο Γιούνκερ.

«Η συμβιβαστική λύση στην ονομασία δεν θα είναι ό, τι χαρούμενο για τα Σκόπια, αλλά θα φέρει τη δικαιοσύνη», αυτό φέρεται να είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκερ στο Ντουμπρόβνικ, όπως έγραψε η εφημερίδα Ούτρινσκι.

«Το όνομα ‘Μακεδονία’ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα. Προσωπικά ασχολήθηκα με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς, αλλά στο τέλος, τίποτε δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς συμβιβασμό.

»Στη Γερμανία λέμε ότι δεν είναι εξίσου ικανοποιημένοι όλοι με έναν συμβιβασμό. Ο συμβιβασμός δεν θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα δώσει αίσθημα ευτυχίας, αλλά θα αποδώσει δικαιοσύνη», δήλωσε η Μέρκελ για τη διαφωνία του ονόματος μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας που αποτελεί ένα πρόσθετο βάρος για την Ευρώπη.

Επίσης, η Alsat-m,  ανέφερε ότι η Μέρκελ θέλει μια λύση γρήγορα στη διαφωνία του ονόματος μεταξύ της Ελλάδας και του νοτιοσλαβικού κράτους.

«Στη συνεδρίαση των ηγετών των Βαλκανίων στο Ντουμπρόβνικ, η Μέρκελ, δήλωσε ότι προσωπικά είχε ασχοληθεί με το όνομα, αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί να ληφθεί κάποια απόφαση χωρίς παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές.

«Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα αυτό. Προσωπικά, έχω μελετήσει διάφορους συνδυασμούς, αλλά πάντα πιστεύω ότι υπάρχει λύση. Στη Γερμανία λέμε ότι ένας συμβιβασμός  γίνεται όταν δεν είμαστε όλοι ικανοποιημένοι», είπε η Μέρκελ, σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους.

--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!