Ομπάμα: Το μαλαισιανό Boeing καταρρίφθηκε από πύραυλο

Ομπάμα: Ο υπόλοιπος πλανήτης ζηλεύει τις ΗΠΑ
Συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο παραχώρησε ο Μπαράκ Ομπάμα με αφορμή την συντριβή του αεροσκάφους στην Ανατολική Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό βλήμα εδάφους αέρος από μία περιοχή που ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές.



Ακόμα, κάλεσε για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την τραγωδία ενώ σημείωσε με νόημα πως είναι ώρα για αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία ενώ πρόσθεσε πως έχασαν τη ζωή τους άνδρες, γυναίκες, παιδιά, βρέφη που δεν είχαν σχέση με την κρίση στην Ουκρανία κάνοντας λόγο για μία παγκόσμια τραγωδία.

Επίσης, απηύθυνε έκκληση στη Ρωσία να προβεί στα απαραίτητα βήματα για αποκλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή λέγοντας όμως ότι η ρωσική πλευρά δε βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση ενώ προειδοποίησε για νέες κυρώσεις σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί η Ρωσία.

«Θα διασφαλίσουμε ότι η αλήθεια θα λάμψει. Είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε ότι το απίστευτο γεγονός τονίζει την κρίση που υπάρχει ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία», σημείωσε υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι ώρα για προπαγάνδα, ούτε για παιχνίδια».

Τέλος, δήλωσε: «Μια ομάδα αυτονομιστών δεν μπορεί να καταρρίπτει μαχητικά αεροσκάφη χωρίς κατάλληλα όπλα και αυτά προέρχονται από τη Ρωσία. Δεν ξέρουμε ακόμα τη φύση του πυραύλου που έριξε το αεροσκάφος, καθώς μόνο συγκεκριμένα αντιαεροπορικά συστήματα μπορούν να ρίξουν ένα αεροπλάνο, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η βία ενισχύεται από τη ρωσική πλευρά».http://www.kontranews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!