Πρώτη επίσημη αμερικανική συνάντηση με κόμμα Κούρδων της Συρίας



Οκτώβριος 16, 2014.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε απευθείας συνομιλίες, για πρώτη φορά, το περασμένο Σαββατοκύριακο, με το κύριο κουρδικό πολιτικό  κόμμα στη Συρία- PYD,  στο πλαίσιο, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενός σχηματισμού, εναντίον του ‘ισλαμικού κράτους’, όπως ανέφερε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του State Department,  Jen Psaki.


«Έχουμε εδώ και αρκετό καιρό συνομιλίες μέσω μεσαζόντων με το PYD- Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε μια απευθείας συνάντηση», είπε η Psaki.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η συνάντηση έγινε  με αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έξω από την εμπόλεμη περιοχή, όπως σημειώνει το τούρκικο  ‘Ντουνιά Μπουλτενί’.

Εν τω μεταξύ, οι συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας σχετικά με μια πιθανή συμμετοχή της, στην καταπολέμηση της στρατιωτικής ομάδας του ‘ισλαμικού κράτους’ πήγαν «πολύ καλά», όπως είπε το Πεντάγωνο την Πέμπτη, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τι  πραγματικά θα ασχοληθεί η Τουρκία.

«Οι συζητήσεις πήγαν καλά, πολύ καλά.  Εστιάσαμε  τη συζήτηση στη διερεύνηση διάφορων τρόπων και συνεισφορών,  που θα μπορούσε η Τουρκία να δεσμευθεί σε αυτά», είπε ο ναύαρχος John Kirby, ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου προς τους δημοσιογράφους.

--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!