Οι Τούρκοι ειρωνεύονται τον Ε.Βενιζέλο και προκαλούν - Με αυτούς θα καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών η κυβέρνηση


Οι Τούρκοι ειρωνεύονται τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και συνεχίζουν να προκαλούν. Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της «Χουριέτ», η οποία αναφέρεται στις δηλώσεις του περί νομικών μέτρων εναντίον της Άγκυρας για παραβίαση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, κάτι που σαφώς συμβαίνει, και προσθέτουν τη λέξη «δήθεν», αμφισβητώντας πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί.

«Η Ελλάδα μπορεί να καταφύγει σε νομικά μέτρα εναντίον της Τουρκίας για τη δήθεν παραβίαση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα», αναφέρει η «Χουριέτ».
Συνεχίζει η τουρκική εφημερίδα σχολιάζοντας πώς ο κ. Βενιζέλος «αναφερόταν στην πρόσφατη κίνηση της Τουρκίας να στείλει ένα πολεμικό πλοίο για να παρακολουθεί μια ελληνική κυπριακή αποστολή εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου».
Για την Άγκυρα η εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι απλά μία αποστολή παρακολούθησης και τίποτα περισσότερο. «Η Τουρκία και η κυβέρνηση της τουρκικής Κύπρου έχουν αντιταχθεί σθεναρά σε οποιαδήποτε μονομερή κίνηση από την ελληνική -κυπριακή κυβέρνηση να διερευνήσει τυχόν κοιτάσματα  υδρογονανθράκων γύρω από το νησί, λέγοντας ότι οι φυσικοί της πόροι πρέπει να αξιοποιηθούν με δίκαιο τρόπο, στο πλαίσιο μιας ενωμένης Κύπρου», σημειώνει το τουρκικό δημοσίευμα.
Καλό είναι να γνωρίζει τις απόψεις των Τούρκων ο κ. Βενιζέλος, όπως και τις διαθέσεις τους για το Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ πριν καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών στις 30 Νοεμβρίου, κατά την επίσκεψη του στην Άγκυρα και στις αρχές Δεκεμβρίου που η κυβέρνηση έχει δεχθεί να κάνει ενώ οι Τούρκοι έχουν εισβάλει στην Κυπριακή ΑΟΖ Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!