Ερντογάν: Το Ισραήλ χτύπησε την Τουρκία


 Ερντογάν: Το Ισραήλ χτύπησε την Τουρκία
 
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθημερινά πλέον αποδεικνύει την εικόνα που έχει για εαυτό του.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν βλέπει τον εαυτό του απλά ως Πρόεδρο της Τουρκίας.
Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι ο εκπρόσωπος όλων των μουσουλμάνων, σε όπια γωνιά κι αν βρίσκονται.
Από τον Νότιο Πόλο έως την Κούβα και από τον Βόρειο Πόλο ως την Παλαιστίνη.


Μιλώντας αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Αλγερία δήλωσε ότι το χτύπημα του Ισραήλ στο τέμενος του Αλ Ακσά ήταν χτύπημα κατά της Τουρκίας και κατά όλων των μουσουλμάνων.
«Η βαρβαρική επίθεση στο ιερό τέμενος του Αλ Ακσά ισοδυναμεί με επίθεση κατά της Τουρκίας και κατά όλων των μουσουλμάνων, γιατί ανήκει σε όλους μας» τόνισε κατά την διάρκεια γεύματος σε επιχειρηματίες της Αλγερίας.

«Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι ούτε σε τέτοιες βαρβαρικές επιθέσεις ούτε συνολικά στο Παλαιστινιακό ζήτημα» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος και σε μια προσπα΄θεια να δικαιολογήσει την επεμβατική πολιτική του στην Μέση Ανατολή συνολικά, ο Ερντογάν ανέφερε ότι τα προβλήματα της Αιγύπτου, της Λιβύης, του Ιράκ και της Συρίας, είναι παρόμοια με το Παλαιστινιακό και πρέπει να αντιμετωπίζονται «ως σύνολο» και μέσα από ένα αδελφικό πνεύμα».
Η τελευταία αυτή φράση, «αδελφικό πνεύμα» παραπέμπει ευθέως στην κοινή μουσουλμανική στάση αφού είναι θρησκευτικός όρος.                                                                                                             http://www.tribune.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!