Σκυλί τρούφας ανακάλυψε αρχαία αργυρά νομίσματα, στην Σόφια της Βουλγαρίας


Σόφια

Ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί για την ανεύρεση τρούφας, ανακάλυψε ένα θησαυρό αργυρών αρχαίων νομισμάτων στην περιοχή «Στάρα Πλάνινα» - Παλιό βουνό, στην βόρεια πλευρά του Αίμου, όπως δήλωσε ο διευθυντής του αρχαιολογικού μουσείου Εθνικής Ιστορίας της Σόφιας, Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ.


Ο ιδιοκτήτης του σκύλου παρέδωσε στο βουλγαρικό μουσείο 16 αργυρά νομίσματα- τετράδραχμα- που κόπηκαν στην «Μακεδονία Πρώτη», στην γεωγραφική διαίρεση της αρχαίας Μακεδονίας, που εφάρμοσαν οι Ρωμαίοι μετά την κατάκτησή της.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Μουσείου, τα νομίσματα που τα έβγαλε στην επιφάνεια το ειδικό σκυλί για την εξεύρεση τρούφας, ήταν σε άριστη κατάσταση, πιθανόν να βρίσκονταν μέσα σε σάκο που σάπισε κατά τη διάρκεια των αιώνων.

«Είναι ένας πλούτος ανεκτίμητος», είπε ο Ντιμιτρόφ και πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα λάβει την προβλεπόμενη αμοιβή από το νόμο.

«Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία του αυτή,  που οικειοθελώς  έσπευσε να τα παραδώσει στο αρχαιολογικό μουσείο», είπε ο Βούλγαρος διευθυντής, διευκρινίζοντας ότι ο πολίτης ζήτησε την ανωνυμία.


--












ΠΗΓΗ = http://www.mikres-ekdoseis.gr/2014/07/blog-post_25.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!