ΚΛΙΜΑ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ "Καταιγίδα" ρουσφετολογικών τροπολογιών από υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές - Ο σώζων εαυτόν σωθήτω


Υπουργοί και βουλευτές με «βροχή» κατάθεσης τροπολογιών και νομοσχεδίων «τρέχουν» να κάνουν όσα περισσότερα ρουσφέτια μπορούν μήπως και καταφέρουν να διασωθούν πολιτικά. Πρόκειται για μία ακόμη ένδειξη πως ο στόχος των 180 βουλευτών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι άπιαστο όνειρο και όλα δείχνουν πώς η κυβέρνηση οδεύει ολοταχώς προς τη συντριβή των εκλογών.

Μέχρι και χθες είχαν κατατεθεί στη Βουλή περισσότερες από 90 τροπολογίες και τέσσερα νομοσχέδια, ενώ μέχρι τη Δευτέρα, παραμονή της δεύτερης ψηφοφορίας και της νέας ψυχρολουσίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναμένεται να ψηφιστούν τρία ακόμη νομοσχέδια.
Και οι προκλήσεις των κυβερνητικών βουλευτών και υπουργών δεν σταματούν εδώ. Ετοιμάζουν δεκάδες νέες τροπολογίες με σκοπό να τις περάσουν όσο παραμένει η Βουλή ανοιχτή, δηλαδή μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.
Αμετανόητα προκλητικό το πολιτικό σύστημα. Μέχρι και την τελευταία στιγμή κοιτάζει πώς θα εξυπηρετήσει την πελατεία του βλέποντας πώς η χώρα οδηγείται σε εκλογές. Κατά τα άλλα όλοι κόπτονται για το εθνικό συμφέρον… Για την καρέκλα και για τη βουλευτική αποζημίωση καίγονται παίζοντας παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού.   

Οι περισσότερες από τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί αποτελούν προεκλογικές εξυπηρετήσεις, με τους βουλευτές και τους υπουργούς να θυμούνται την τελευταία στιγμή πώς πρέπει να γίνουν, για παράδειγμα, φορολογικές ελαφρύνσεις αγροτών, αναστολή προστίμων αυθαίρετων κατοικιών, απελευθέρωση δόμησης σε παράκτιες ζώνες, συμμετοχή της ΚΕΔΕ στο μοίρασμα του ΕΣΠΑ κ.α.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με ρυμοτομικές διατάξεις– που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών, των επαγγελματιών και των επίδοξων επενδυτών– έχουν ήδη κατατεθεί 11 κυβερνητικές τροπολογίες. Κατά τα άλλα σε άσχετα νομοσχέδια δεν κατατίθενται άσχετες τροπολογίες.
Από αυτές ξεχωρίζουν εκείνες που μεταξύ άλλων προτείνουν, την επ’ αόριστον παράταση στην προθεσμία της ρύθμισης για νομιμοποίηση αυθαιρεσιών σε ακίνητα, την «παράταση ζωής»  έως το 2023 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, την παράταση του καθεστώτος διαθεσιμότητας για όσους υπαλλήλους δεν υπέβαλαν αίτηση μετάταξης (περιλαμβάνονται και οι δημοτικοί αστυνομικοί) έως την 31η Μαρτίου του 2015.
Επίσης, την παράταση έως τα τέλη Ιουνίου του 2015 (έληγε στις 31/12/2014) των προθεσμιών για τη διαδικασία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού των φορέων του δημοσίου και την παράταση δυνατότητας σε συγκεκριμένες κατηγορίες διακριθέντων αθλητών που είναι διορισμένοι είτε στα Σώματα Ασφαλείας είτε στο Δημόσιο να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή σε εποπτευόμενους από αυτή φορείς
Υπάρχει βουλευτική τροπολογία για επαναφορά αφορολόγητου ορίου στα 9.000 για τα ημερομίσθια των αγροτών και της οικογένειάς του αλλά και η τροπολογία για την εξαίρεση της δήλωσης πρώτης κατοικίας στα «πόθεν έσχες».
Όλες αυτές οι τροπολογίες κατατίθενται σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου. Συνεπώς μάλλον και ο κ. Σαμαράς έχει αντιληφθεί πώς Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να εκλεγεί, όποτε ας γίνει κανένα ρουσφέτι της τελευταίας στιγμής μήπως και ο θόρυβος της πτώσης στις εκλογές δεν είναι τόσο ηχηρός.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Λυγερή Βασιλείου είπε…
Μια ζεστή ανάσα από τον Πηγαιμό.....http://ligery.pblogs.gr/2014/12/poia-efhh-mporei.html#comments

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!