Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2014

Έτοιμο το διαστημόπλοιο Orion της NASA

Εικόνα
Την ολοκλήρωση του διαστημοπλοίου Orion ανακοίνωσαν η NASA και η Lockheed Martin την Πέμπτη, σηματοδοτώντας το τέλος της ναυπήγησης του πρώτου σκάφους το οποίο προορίζεται για αποστολές στο βαθύ Διάστημα, πέρα από τη Σελήνη- περιλαμβανομένου ενός ταξιδιού στον Άρη.

ΚΥΠΡΟΣ: Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Εικόνα
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ Συγγραφέας Δέκα χρόνια μετά την αποτυχία του σχεδίου Ανάν, η Δύση αποφάσισε ότι έπρεπε να επανέλθει με δριμύτερες  πιέσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία,  προκειμένου να εκμεταλλευτεί ολοσχερώς τον γεωθαλάσσιο πλούτο της, καθώς και να ανασυγκολλήσει  γεωπολιτικά  τον άξονα Τουρκίας – Ισραήλ.

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ - ΚΑΤΙ "ΜΕΓΑΛΟ" ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ

Εικόνα
Σήμερα, 31/10/2014, σε μια λιτή σχετικά ανακοίνωση του το ΥΠΠΟ μας αποκαλύπτει ανάμεσα σε άλλα και τα εξής : «Η έδραση των τοίχων γίνεται επί τεχνητής επίχωσης, από καλά συμπυκνωμένο αμμοχάλικο με άργιλο, πάχους περίπου 0, 40μ. Η επίχωση αυτή πατά πάνω στο φυσικό έδαφος του λόφου Καστά, το οποίο εμφανίζεται επιφανειακά ως εδαφοποιημένος-κερματισμένος σχιστόλιθος»

Αμφίπολη: Σπασμένο θυρόφυλλο σε όρυγμα κάτω από τον τρίτο θάλαμο

Εικόνα
  Αθήνα Ένα σπασμένο μαρμάρινο θυρόφυλλο κρυβόταν μέσα σε τεχνητό όρυγμα, που εντοπίστηκε στο δάπεδο σφράγισης του τρίτου θαλάμου στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης. Το όρυγμα, αλλά και το θυρόφυλλο δείχνουν ότι, παρόλο που τέταρτος θάλαμος δεν βρέθηκε, τίποτα δεν έχει τελειώσει και ο τύμβος μπορεί να κρύβει και άλλα σημαντικά ευρήματα. Το τεχνητό όρυγμα επί του φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας 4Χ2,10μ., είναι επιχωμένο με ιλυώδη άμμο, όπως άλλωστε και η υπόλοιπη επίχωση του μνημείου. Ο εντοπισμός του είναι το στοιχείο που γεννά ελπίδες για τη συνέχεια της ανασκαφής. Ήδη, η ανασκαφή έχει προχωρήσει σε βάθος περίπου 1,40 μέτρων από την επιφάνεια του κατωφλίου και η επίχωση συνεχίζεται.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Μπάιντεν για την κυπριακή ΑΟΖ

Εικόνα
  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ Φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Τζο Μπάιντεν. Πλήρη κατανόηση στις θέσεις του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη έδειξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μακράς τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο αντρών με θέμα την απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, σύμφωνα με την κυπριακή κυβέρνηση.

H Αριστερά νομίζει ότι το πανεπιστήμιο είναι... πλατεία

Εικόνα
Σκηνές από το παρελθόν αλλά και από το μέλλον ζήσαμε για άλλη μια φορά σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Σκηνές μπάχαλου με φοιτητές – διαδηλωτές που απαιτούν από τις διοικήσεις των ΑΕΙ να έχουν λόγο και να συνδιοικούν. Και που το κάνουν διά της βίας, εισβάλλοντας και υβρίζοντας τους δασκάλους τους είτε χειροδικώντας σε βάρος του πρύτανη.

ΤΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ -Εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων χτύπησε η τουρκική ακταιωρός το ελληνικό αλλιευτικό

Εικόνα
Eντός των ελληνικών χωρικών υδάτων έλαβε χώρα το περιστατικό όπου ένα μικρό αλιευτικό σκάφος στο Δέλτα του Έβρου εμβολίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τουρκική ακταιωρό, ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους, τρία ναυτικά μίλια από το Δέλτα του Εβρου. Οι Τούρκοι διέδιδαν στην αρχή ότι ο καπετάνιος του αλλιευτικού είχε παρδεχτεί ότι βρίσκονταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων για μισό μίλι περίπου!

Νέα ανακάλυψη στην Αμφίπολη: Στο δάπεδο του τρίτου θαλάμου η λύση του μυστηρίου (Φωτογραφίες)

Εικόνα
Βρέθηκε υπόγειος θάλαμος 8.4 τετραγωνικών μέτρων. Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού. Νέα ανακοίνωση για την πορεία εργασιών σον Τύμβο Καστά εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρχαιολόγοι επί του παρόντος εργάζονται στον τέταρτο χώρο του μνημείου, όπου και αποκαλύφθηκε η θεμελίωση των πλαϊνών τοίχων.

Απειλεί η Τουρκία: "Θα προστατέψουμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας στην κυπριακή ΑΟΖ"

Εικόνα
  Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας με χθεσινή ανακοίνωση του απειλεί πως η Άγκυρα θα προστατεύσει με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της εντός της υφαλοκρηπίδας της και τις περιοχές που την εξουσιοδότησε το ψευδοκράτος για να διεξάγει έρευνες φυσικού αερίου στη Κυπριακή ΑΟΖ.

Στο φως τμήματα από το αρχαίο λιμάνι της Κορίνθου -Σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές [εικόνες]

Εικόνα
Σημαντικά ευρήματα καταποντισμένων λιμενικών εγκαταστάσεων στον αρχαίο λιμένα της Κορίνθου στο Λέχαιο, βγήκαν στο φως κατά την περίοδο 2013- 2014. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέσω του προγράμματος Λιμένος Λεχαίου (Lechaion Harbour Project), που αποτελεί μια συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, του SΑΧΟ-Institute, University of Copenhagen και του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα (αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως αρχαιολογική σχολή), αποκαλύφθηκαν και αποτυπώθηκαν 2.750 τμ καταποντισμένων λιμενικών εγκαταστάσεων, οι οποίες εκτείνονται σε 911 μέτρα ακτογραμμής.

Κάτι δεν πάει... καλά – Τα περίεργα των αποκαλύψεων

Εικόνα
Οι ανακοινώσεις του υπουργείου γίνονται για να διευκρινίζουν κάποια πράγματα γυρω από τον τάφο της Αμφίπολης ωστόσο κάποιες φορές οι ανακοινώσεις μάλλον περισσότερες απορίες δημιουργούν. Για την ακρίβεια έχουν ξεκινήσει να σκάβουν σε βάθος από την αρχή της εβδομάδας. Οι ανακοινώσεις είναι πάντα μια με δυο μέρες μετά.

Αμερικανός επιστήμονας λίγο πριν πεθάνει: Υπάρχουν εξωγήινοι, κάποιοι είναι φιλικοί μαζί μας

Εικόνα
  Συγκεκριμένα στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινων παρουσίασε ένας Αμερικανός επιστήμονας λίγο πριν πεθάνει. Το ντοκιμαντέρ με τα όσα εξομολογήθηκε πριν πεθάνει τον περασμένο Αύγουστο, σε ηλικία 78 ετών (pics & vid)   "Οι εξωγήινοι είναι αληθινοί", υποστηρίζει στην κάμερα ο Boyd Bushman επιδεικνύοντας φωτογραφίες προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Σύμφωνα με την New York Daily News , πρόκειται για έναν επιστήμονα με αξιόλογη πορεία που εργάστηκε στην μυστηριώδη περιοχή 51 (Area 51) στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

Αμφίπολη: Τα κρυμμένα μυστικά και τα ολέθρια λάθη της ανασκαφής

Εικόνα
Ο Αθανάσιος Νακάσης επισημαίνει τα λάθη της ανασκαφής που μας απομακρύνουν από τον νεκρό, ο οποίος πάντως - όπως λέει- δεν είναι ο Μέγας Αλέξανδρ ος  "Αν η ανασκαφή στην Αμφίπολη γινόταν με το σωστό επιστημονικό τρόπο της ιστορικής στρωματογραφίας θα είχαμε ήδη περισσότερες πληροφορίες για το μνημείο και το νεκρό" επισημαίνει στο News247 o επίτιμος πρόεδρος της Διεύθυνσης Αναστηλώσεων Αρχαίων Μνημείων, Αθανάσιος Νακάσης, λίγο μετά τις νέες ανακοινώσεις για την πορεία της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά, που μειώνουν τις προσδοκίες για άμεση αποκάλυψη του "ενοίκου".

Φρεγάτα και υποβρύχιο στέλνει η Ελλάδα στην περιοχή της Κύπρου

Εικόνα
Φρεγάτα και υποβρύχιο ετοιμάζεται να στείλει τις επόμενες ώρες το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου όπου τις τελευταίες ημέρες το τουρκικό Barbaros αλωνίζει στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, είπε ότι πρόκειται για διεθνείς υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα. Η φρεγάτα, πρόσθεσε, αποστέλλεται στην περιοχή στο πλαίσιο της UNIFIL και το υποβρύχιο στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Active Endeavour».

Αμφίπολη: Χωρίς αρχαίο νεκρό ο τάφος -Ελπίδες τώρα για υπόγειες κρύπτες

Εικόνα
Σε τοίχο έπεσαν οι ανασκαφείς στην Αμφίπολη, αφού όπως ανακοινώθηκε χθες, πορτάκι στον τέταρτο θάλαμο που να οδηγεί σε άλλο χώρο δεν υπάρχει. Στους τρεις θαλάμους που έχουν ανασκαφεί ως τώρα δεν έχει ανευρεθεί αρχαίος νεκρός, ούτε ταφικός θάλαμος. Η αγωνία και η απογοήτευση της αρχαιολογικής ομάδας της Αμφίπολης κορυφώνεται. Οι ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί ως τώρα ότι πρόκειται για υπέρλαμπρο ταφικό μνημείο ενός σπουδαίου προσώπου της μακεδονικής δυναστείας δείχνουν να ματαιώνονται. Καμμία ένδειξη, κανένα στοιχείο ταφής δεν υπάρχει στους τρεις θαλάμους του μνημείου. Κατερίνα Περιστέρη: Πήραν τον αρχαίο νεκρό οι τυμβωρύχοι;

Σιγά μην βάλουν μυαλό οι Σκοπιανοί !

Εικόνα
Αντιπροσωπεία του Σκοπιανού Κοινοβουλίου με τον Αntonio Miloshoski και την Daniela Rangelova φωτογραφίζονται με ... τον Ήλιο της Βεργίνας (την απαγορευμένη από την Ενδιάμεση Συμφωνία σημαία των Σκοπίων) στο μνημείο για τους ιδρυτές της ΕΜΕΟ (VMRO) κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο ιδρυσης της οργάνωσης (23/10/2014),με φόντο την Τουρκική τράπεζα HALKBANK.

Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΤΑΙ

Εικόνα
Total images: 1 Click to see images Τρία τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικής επιτήρησης CN-235 και ATR-72 εισέβαλλαν χθες στην κυπριακή ΑΟΖ σε μια αποστολή μυστήριο και πέταξαν γύρω από τον τουρκικό στολίσκο που αποτελείται από την φρεγάτα TGC Gelibolu F493, το ερευνητικό σκάφος BARBAROS HAYREDDİN PAŞA μαζί με τα πλοία υποστηρίξεως M/V BRAVO SUPPORTER και M/V DEEP SUPPORTER και το τουρκικό υποβρύχιο που περιπολούσε κάτω από τον στολίσκο.

AOZ ή υφαλοκρηπίδα πρέπει να ανακηρύξει πρώτα η Ελλάδα και γιατί

Εικόνα
Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη Η ΑΟΖ μιας χώρας είναι μια επιφάνεια που παράγεται με την παράλληλη μετατόπιση των  παρακτίων γραμμών στα 200 νμ, Αν οι ΑΟΖ δύο χωρών επικαλύπτονται τότε το σύνορο καθορίζεται με την αρχή της μέσης γραμμής. Η υφαλοκρηπίδα καθορίζεται με τον ίδιο τρόπο μέχρι τα 200 νμ. Αυτή  όμως μπορεί να φτάσει το μέγιστο τα 350 νμ ή τα 100 νμ μετά το ισοβαθές των 2500μ (επεκτεταμένη μορφή της υφαλοκρηπίδας), αν το κράτος το ανακοινώσει στον ΟΗΕ μια πενταετία μετά την επικύρωση του Νόμου της Θάλασσας στην Εθνική του Αντιπροσωπεία. Η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει πλέον γιατί ήδη έχει κάνει επικύρωση του νόμου πριν περισσότερο απο πέντε χρόνια στη Βουλή. H Ελλάδα βέβαια έχει και κάποια άλλα εμπόδια που θα σας τα πώ σε επόμενο άρθρο. Στη φωτογραφία Α, βλέπετε τον γεωλογικό ορισμό της υφαλοκρηπίδας, που είναι διαφορετικός απο αυτόν που δίνει ο Νόμος της Θάλασσας (βλέπετε φωτογραφία Β, σημεία 1, 2 και 3).

Αττίλας-Oil

Εικόνα
του Σταύρου Λυγερού Οι έρευνες του τουρκικού σκάφους Μπαρμπαρόσα νοτίως της Κύπρου συνιστούν μείζονος σημασίας παραβίαση του διεθνούς δικαίου και έμπρακτη αμφισβήτηση των νόμιμων δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν έχουν, ωστόσο, από μόνες τους τις προϋποθέσεις να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο. Η κίνηση που θα άλλαζε ποιοτικά τον χαρακτήρα της τουρκικής πρόκλησης είναι η παρεμπόδιση με στρατιωτικά μέσα της γεώτρησης που ήδη πραγματοποιεί η κοινοπραξία ΕΝΙ-Κ ogas στο κοίτασμα Ονασαγόρας στο θαλάσσιο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ.

Αμερικανίδα αρχαιολόγος Dorothy King: Στην Αμφίπολη έχει βρεθεί το μονόγραμμα του Μ. Αλεξάνδρου -Τι απαντά η Λίνα Μενδώνη

Εικόνα
Η αμερικανίδα αρχαιολόγος Dorothy King, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο αναφερόμενη στην Αμφίπολη και τις ανασκαφές στο λόφο Καστά επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της εύρεσης επιγραφών στον τάφο, επισημαίνοντας ότι βρέθηκαν στον περίβολο του μεγάλου Τύμβου.

Αναζητώντας τον ελληνισμό σε μέρες κρίσης. Για να μην ξεχνάμε, μέρες που είναι

Εικόνα
    Διαβάστε ένα άρθρο  για την ευθύνη του Έλληνα απέναντι στην Ιστορία και το χρέος, σε καιρούς δύσκολους αντίστοιχους του 1940, να σταθούμε όρθιοι Τότε πεθαίνουν οι νεκροί, όταν τους λησμονούνε". Κωστής Παλαμάς

Πώς απέκτησαν τα ονόματά τους οι γίγαντες της τεχνολογίας

Εικόνα
Οι ιστορίες πίσω από τα ονόματα των παγκόσμιων τεχνολογικών κολοσσών (Pics) Επιμέλεια: Εύη Κιόρη Η έκφραση που λέει πως το όνομα δεν μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις απορρίπτεται, μιας και σημασία έχει  η μάρκα και το brand name της κάθε εταιρίας. Όλες τους χωρίς εξαίρεση  έχουν ξοδεύσει πολλά εκατομμύρια για να καταφέρουν να εγκαθιδρύσουν το όνομά τους και να το κάνουν συνώνυμο της ποιότητας αλλά κυρίως της επιρροής που ασκούν στην παγκόσμια αγορά. Πώς όμως απέκτησαν τα ονόματά τους οι γίγαντες της τεχνολογίας;

Ολόκληρη η ανακοίνωση για την Αμφίπολη - Τα νέα ευρήματα και τι λένε οι αρχαιολόγοι (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Εικόνα
Βίντεο διάρκειας δύο λεπτών και 10 δευτερολέπτων από την αποκάλυψη του ψηφιδωτού, στο ταφικό μνημείο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού. «Είναι, ουσιαστικά, υλικό αμοντάριστο, σε συνοχή τα πλάνα, με φυσικούς ήχους, αφαιρώντας τις πολλές ώρες της ενδιάμεσης ανασκαφικής διαδικασίας. Όπως αντιλαμβάνεστε, η εργοταξιακή μορφή της ανασκαφής δεν επιτρέπει την επεξεργασία του υλικού, σε συνθήκες studio. Παρουσιάζεται το υλικό, όπως καταγράφεται κατά την ψηφιακή τεκμηρίωση της ανασκαφής», δήλωσε η Άννα Παναγιωταρέα, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, δεν επιβεβαιώνεται από τις ανασκαφές η υπόθεση εργασίας ότι υπάρχει πιθανόν θύρωμα εντός του τρίτου θαλάμου-τέταρτου χώρου- 0,96 πλάτους.

ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εικόνα
Η σπειροειδής σκάλα στο Taihang  είναι 91 μέτρα ύψος. > 2. Η Πορτογαλία: Quinta da Regaleira Μια εσωτερική όψη της Παλάτι του Regaleira βρίσκεται στη Sintra, Πορτογαλία.

Δεκάδες Τουρκικά Μαχητικά έτοιμα να πραγματοποιήσουν εικονικούς βομβαρδισμούς πάνω από την Κύπρο!

Εικόνα
Τουρκία! Εμείς είμαστε το Αφεντικό της Περιοχής! Ελλάδα! θα απαντήσει ΟΧΙ!? Σε ετοιμοτητα ειναι οι Τουρκικες Ενοπλες Δυναμης, να κλιμακώσουν τηνπροκλητικοτητα τους σε Αιγαιο και Κυπρο! Στις 22/10/2014 σε Άρθρο μου με τιτλο-Τουρκικές Δυνάμεις Έτοιμες για Απόβαση σε Ελληνικό Νησί! Σφυρίζει αδιάφορα το Υπουργείο Εξωτερικών!

Οι φορολογούμενοι σώζουν τις τράπεζες

Εικόνα
Η επιτυχία των 4 συστημικών τραπεζών να περάσουν τα stress tests, έπειτα από μια ευρύτερη πολιτική συμφωνία, οφείλεται εν πολλοίς στη σκανδαλώδη στήριξη του Δημοσίου, πολύ συχνά ειςτο κυβερνητικό αφήγημα της εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια έρχεται να προστεθεί η επιτυχία των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών να περάσουν τα τεστ αντοχής (stress tests) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΠΕΤΑΞΑΝ 150 ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ-: Εικονικές προσβολές σε τρία ελληνικά νησιά από τουρκικά F-16

Εικόνα
Τουρκικές αεροπορικές προσβολές σε τρία ελληνικά νησιά πραγματοποιήθηκαν πρίν από μερικά λεπά. Σχηματικός έξι τουρκικών μαχητικών F-16 πέταξε πάνω απο τους Ανθρωποφάγους, το Μακρονήσι και το Αγαθονήσι σε ύψος μερικών μέτρων. Στους Ανθρωποφάγους εξάδα πέταξε 150 μέτρα πάνω απο ελληνικό έδαφος.

Οι τόποι των Καρυατίδων

Εικόνα
«Κι είπα στο χρόνο να μη σε  ξυπνήσει. Ή, πιο καλά, να σε ξυπνήσει  όσο μπορούσε αργότερα, γιατί πολλές φορές τα πράγματα γίνονται μια φορά κι ας είναι οι μέρες όλες ίδιες  και ο ήλιος αιώνιος» Νικηφόρος Βρεττάκος, «Υπνος».

Ελληνοϊταλικός πόλεμος (1940-1941)

Εικόνα
Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-41 (στην Ελλάδα αναφέρεται και ως Πόλεμος του '40 ή Έπος του '40 ) ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και συνασπισμού Ιταλίας και Αλβανίας , η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 31 Μαΐου 1941 , όταν και ολοκληρώθηκε η κατάληψη της χώρας. Επίσημη έναρξη του Πολέμου θεωρείται η « επίδοση του τελεσιγράφου », ενώ μετά τις 6 Απριλίου 1941 , με την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα , όπου η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τέσσερις εισβολείς, συνεχίστηκε ως Ελληνο-ϊταλο-γερμανικός πόλεμος, ή ορθότερα επί της ουσίας Ελληνο-Ιταλο-αλβανο-γερμανο-βουλγαρικός πόλεμος.

ΒΕΜΠΟ -ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ

Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του - Σοφία Βέμπο

Κορόιδο Μουσολίνι - Νίκος Γούναρης

ΕΝΩ ΠΛΗΣΙΑΖΕ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940...

Εικόνα
ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ο υπουργός των εξωτερικών της Ιταλίας κόμης Τσιάνο, έγραφε στο ημερολόγιο του: «Ο Ντούτσε επανέρχεται. Συνέταξε μια επιστολή δια τον Χίτλερ επί της γενικής καταστάσεως. Υπαινίσσεται επίσης εις αυτήν την επικειμένην ενέργεια μας εις την Ελλάδα, αλλά δεν καθορίζει ούτε την μορφήν ούτε την ημερομηνίαν, διότι φοβείται μήπως τον σταματήσουν δια μίαν ακόμη φοράν. Πολλαί ενδείξεις μας κά­νουν να πιστεύσουμε ότι εις το Βερολίνον δεν βλέπουν με πολύ ενθουσιασμό την πορεία μας προς Αθήνας. Η ορισθείσα τώρα ημερομηνία είναι η 28η Οκτωβρίου... Αρχίζω να συντάσσω το τελεσίγρα φο, το οποίον ο Γκράτσι θα επιδώσει εις τον Μεταξά εις τας 2 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου. Φυσικά είναι ένα κείμενον το οποίον δεν αφήνει διέξοδον εις την Ελλάδα. Ή θα δεχθεί κατάληψιν ή θα υποστεί επίθεση...». Η ημερομηνία της εισβολής στην Ελλάδα αναβλήθηκε από την 26η στην 28η Οκτωβρίου 1940, κατόπιν επιμονής τ

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΠΕΔΙΑ ΣΤΟΝ Β' ΠΠ- Ύψωμα 731 - Οι άγνωστες Θερμοπύλες του 1940

Εικόνα
''  Άγνωστες  Θερμοπύλες  του  Πολέμου  '' "Επί 7 ημέρες, ως τις 25 Μαρτίου η μεραρχία δοκιμάστηκε σκληρά, αλλά απέκρουσε τα κύματα των επιτιθέμενων αντιπάλων. Οι επιθέσεις και αντεπιθέσεις άρχιζαν με πυκνό κανονιοβολισμό που κατέσκαβε τα υψώματα, για να καταλήξουν σε συμπλοκές,όπου το λόγο είχαν η χειροβομβίδα και η λόγχη. Το ύψωμα 731, μεταξύ Αώου και Άψου, έμεινε θρυλικό. Ως τις 19 Μαρτίου, μετά από σχετική τριήμερη ανάπαυλα, οι Ιταλοί εξαπέλυσαν κατά του υψώματος 731 όχι λιγότερες από 18 επιθέσεις. Το «731», όπως έμεινε γνωστό στην πολεμική ιστορία και των δύο αντιπάλων, υπήρξε ίσως ένα από τα πιο αιματοβαμμένα υψώματα ολόκληρου του παγκοσμίου πολέμου".

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- Καλπάκι 1940: Πώς η VΙΙΙ Μεραρχία συνέτριψε την ιταλική επίθεση στην Ηπειρο

Εικόνα
Η διάταξη του Ιταλικού και του Ελληνικού στρατού τον Οκτώβριο του 1940 Ψηλά στην Ήπειρο, ο χειμώνας είχε ήδη έρθει. Στα Ιωάννινα, ο διοικητής της VΙΙΙ Μεραρχίας Πεζικού (ΜΠ), ο υποστράτηγος Χαράλαμπος Κατσιμήτρος, βρισκόταν στο γραφείο του. Η ώρα είχε περάσει, αλλά ο έμπειρος στρατηγός, μαζί με τους επιτελείς του, βρίσκονταν σκυμμένοι επάνω από τους απλωμένους χάρτες τους, μελετώντας τους και ανταλλάσσοντας μόνο τα απαραίτητα λόγια.

Παιχνίδι για γερά νεύρα στην κυπριακή ΑΟΖ

Εικόνα
  ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Από τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε η Τουρκία δέσμευσε κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ για σεισμογραφικές έρευνες, η κρίση κλιμακώνεται συνεχώς. Η επιλογή της κλιμάκωσης από την Αγκυρα προκαλεί έντονη ανησυχία στην Αθήνα. Στο υπουργείο Εξωτερικών διαπιστώνουν μια πολύ επιθετική διάθεση της τουρκικής πλευράς, κάτι που συμπίπτει και με την εντύπωση που σχημάτισε η πρώην ΥΠΕΞ κ. Ντ. Μπακογιάννη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αγκυρα και τη συνομιλία της με τον Τούρκο ΥΠΕΞ κ. Μ. Τσαβούσογλου, και για την οποία ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο τηλεφωνικά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κατάδυση στο πλοίο του Έλγιν, που βούλιαξε με κλεμμένα γλυπτά από τον Παρθενώνα

Εικόνα
Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα ευρήματα στο "Μέντωρ", το πλοίο με το οποίο ο λόρδος Έλγιν μετέφερε τα κλεμμένα μάρμαρα από τον Παρθενώνα  Στις 17 Σεπτεμβρίου του 1802 το δικάταρτο μπρίκι «Μέντωρ», με το οποίο ο λόρδος Έλγιν μετέφερε τα κλεμμένα μάρμαρα από τον Παρθενώνα , ναυάγησε νοτιοδυτικά των Κυθήρων. Προορισμός του πλοίου ήταν η Μάλτα και από εκεί το πολύτιμο φορτίο θα μεταφερόταν στην Αγγλία.

Η Τουρκία αγοράζει πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου για την κυπριακή ΑΟΖ!

Εικόνα
  Στην ύψιστη πρόκληση προχωρά η Άγκυρα η οποία ετοιμάζει αγορά πλατφόρμας εξόρυξης πετρελαίου για να την τοποθετήσει στο νότιο μέρος της κυπριακής ΑΟΖ. Η Άγκυρα έχει προσεγγίσει ξένες διεθνείς εταιρείες για να μεταφέρουν πλατφόρμα τους στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, ώστε να αρχίσει έρευνες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η τουρκική κυβέρνηση έχει έλθει σε επαφή με δυο τουλάχιστον εταιρείες, οι οποίες όμως απάντησαν αρνητικά. Και τούτο γιατί προφανώς δεν θα ήθελαν να μπλέξουν σε μια πολιτική διελκυστίνδα ενώ έχουν υπολογίσει και την αντίδραση της Λευκωσίας και τις επιπτώσεις που θα έχουν. Να το πούμε απλά. Θα πρόκειται για μια εντελώς παράνομη ενέργεια και η εταιρεία που θα το πράξει κινδυνεύει να χάσει ότι επενδύσει.

Γιατί η Αίγυπτος καταγγέλει την Τουρκία πίσω από το χτύπημα στο Σινά

Εικόνα
Με διάγγελμά του προς τον λαό της Αιγύπτου ο Πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι τόνισε πως η Αίγυπτος αποτελεί στόχο «συνωμοσίας» από το εξωτερικό και αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή από τους τζιχαντιστές. Αφορμή ήταν η πλέον πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη χερσόνησο του Σινά, όπου οι τζιχαντιστές που έχουν άμεση σχέση με το Ισλαμικό Κράτος δολοφόνησαν 33 στρατιώτες. Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι απέδωσε τις επιθέσεις σε «δυνάμεις από το εξωτερικό», κάνοντας λόγο για «επιχείρηση που χρηματοδοτήθηκε από έξω». Αυτή την φορά δεν είπε το όνομα Τουρκία, αλλά όλοι οι διπλωματικοί παρατηρητές γνωρίζουν ότι το είπε για την κυβέρνηση Ερντογάν.

Μήπως είναι η γενοκτονία πολιτική επιλογή της Άγκυρας;

Εικόνα
Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)             (μτφ. Κριστιάν) Η νέα συμμαχία μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας αφορά μόνο οικονομικά θέματα ή θέματα για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή μήπως είναι καθαρά πολιτική;     Μήπως, στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει το Παρίσι να καλύψει τη πολιτική της Άγκυρας όποια και να είναι;   Μήπως περιλαμβάνει την υποστήριξη αυτή και τις γενοκτονίες; Για δεύτερη φορά, η κυβέρνηση Ομπάμα κατηγόρησε την Τουρκία για την υποστήριξή της προς το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).  

Αμφίπολη: Πλημμύρα ή ένα τσουνάμι μπορεί να κατέστρεψαν τον τάφο -Τι λέει έμπειρος συντηρητής αρχαιοτήτων

Εικόνα
Πώς βρέθηκε το κεφάλι της Σφίγγας τόσο μακριά από την είσοδο του τάφου στην Α;φίπολη; Γιατί οι αρχαιολόγοι βρήκαν τόσο μεγάλο όγκο χώματος εντός του τύμβου; Έχει συληθεί ο τάφος και αν ναι πότε ακριβώς; Σε αυτά τα ερωτήματα προσπάθησε να απαντήσει ο χημικός μηχανικός Νίκος Μπελογιάννης, ο οποίος μάλιστα είναι συντηρητής αρχαιοτήτων και πρώην επικεφαλής του "Κέντρου Λίθου" του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ευρώπη: Πέντε κράτη κάνουν επανάσταση εναντίον της λιτότητας

Εικόνα
  Στο τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής, το οποίο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, εκδηλώθηκε, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, μια μίνι επανάσταση εναντίον της λιτότητας όχι από τους λαούς ή τους πολίτες αλλά από τους ίδιους τους αρχηγούς κρατών!.

100 έργα του Πάμπλο Πικάσο

Εικόνα
ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ  ΚΟΠΟ  ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ  ΜΙΑ  ΜΑΤΙΑ

Συγκρούστηκαν Σαμαράς και Κάμερον για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ Κύπρου

Εικόνα
Με ένα έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ντέιβιντ Κάμερον με φόντο τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, στιγματίστηκε η σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος εκπροσωπούσε και την Κύπρο, λόγω της ασθένειας του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη είχε λεκτική αντιπαράθεση με τον βρετανό Πρωθυπουργό, όταν παρουσίασε τις κοινές ελληνικές και κυπριακές θέσεις για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Λευκωσίας.

Σε επιφυλακή οι συστοιχίες ΜΜ-40 Exocet στην Κύπρο - Επιτηρούν τα τουρκικά πολεμικά

Εικόνα
Total images: 1 Click to see images Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΤΗΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι μονάδες που επανδρώνουν τις συστοιχίες των βλημάτων επακτίου αμύνης ΜΜ-40 Exocet στην Κύπρο, μετά τις τουρκικές κινήσεις στα βυθοτεμάχια νότια και νοτιοανατολικά εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Έκρηξη έριξε το μοιραίο αεροσκάφος - "Μη αναγνωρίσιμα και διαμελισμένα τα πτώματα"!

Εικόνα
ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ - ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ Από έκρηξη που διαμέλισε τα πτώματά τους (σ.σ.: πιθανότατα αντιαεροπορικου βλήματος), προήλθε ο θανατος των δύο επιβατών του διθέσιου αεροσκάφους Diamond DA 42, το οποίο έπεσε προχθές βράδυ σε απόσταση 15 χλμ. από την τουρκική φρεγάτα Gelibolou (F493) όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους!