Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια: «Δεν βλέπω εναλλακτική λύση για τη «Μακεδονία»




Ιανουάριος 15, 2015.
Σκόπια.
Εξερχόμενος ο Αμερικανός  πρέσβης στα  Σκόπια, Paul Wohlers κατά την αποχαιρετιστήρια επίσκεψή του στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του νοτιο-σλαβικού κράτους, Τράικο Βελιανόφσκι,  μίλησε στους δημοσιογράφους.

Κατά τη δήλωσή του, υποστήριξε τις θέσεις του σλαβικού πληθυσμού της FYROM, για το όνομα «Μακεδονία», και συνέστησε στο σλαβικό πληθυσμό να μην ανησυχεί. Επίσης αναφέρθηκε στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, όπου δήλωσε ότι  περιμένει το αποτέλεσμα για να ενεργήσουν οι ΗΠΑ αναλόγως, στο ζήτημα της ονομασίας.
«Προφανώς το κλειδί για να προχωρήσουμε προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος της ονομασίας, αυτό όλοι το ξέρουν. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην σταματήσει. Ξέρω ότι ο λαός νιώθει  πιεσμένος και  γίνεται κυνικός και αναστατώνεται που δεν είναι μέρος του ΝΑΤΟ.  Αλλά δεν πρέπει να διαταράσσεται και να είναι ανήσυχος, θέλουμε τη «Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ από χθες. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για αυτό.
Θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί στις εκλογές στην Αθήνα σε λίγες εβδομάδες και στη συνέχεια θα δούμε τι μπορεί να γίνει.
Είμαι αισιόδοξος, ότι μακροπρόθεσμα, το αποτέλεσμα θα είναι επιτυχές, γιατί δεν βλέπω καμία εναλλακτική λύση.
Αυτό έρχεται για τη «Μακεδονία», σημείωσε ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια.
--
(Το βίντεο καταγράφηκε και αποστάλθηκε στο Βαλκανικό Περισκόπιο από τον Vladislav Perunović)
--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!