ΥΠΕΞ Σουηδίας: Ήρθε η ώρα για την ανεξαρτησία των Κούρδων




Η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών, Margot Wallström τάχθηκε υπέρ ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν


Φεβρουάριος 14, 2015.
Η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών, Margot Wallström, μιλώντας στο σουηδικό Κοινοβούλιο, επεσήμανε ότι 30 εκατομμύρια Κούρδοι σε όλον τον κόσμο ζουν χωρίς να έχουν μια ενωμένη και ανεξάρτητη χώρα.

Είπε: «Οι Κούρδοι αγωνίζονται γενναία τη διεθνή τρομοκρατική οργάνωση, γνωστή ως ‘Ισλαμικό Κράτος’ και οι Πεσμεργκά είναι οι μόνες δυνάμεις που υπερασπίζονται το λαό τους».
«Η απελευθέρωση της πόλης Κομπάνι από τις κουρδικές δυνάμεις, δηλώνει ήττα της τρομοκρατίας του ‘Ισλαμικού κράτους’.
«Εμείς το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έχουμε μια ξεκάθαρη πολιτική για την περίπτωση της Παλαιστίνης, και θέλω τη Σουηδία να αλλάξει την εξωτερική πολιτικής της προς τη Μέση Ανατολή, δεδομένου ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσουμε την ανεξαρτησία των Κούρδων».
Αυτή είναι η πρώτη δήλωση από μια ευρωπαϊκή χώρα για το θέμα του ανεξάρτητου Κουρδιστάν. Το Σουηδικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα είχε παλαιότερα υποστηρίξει ένα ενωμένο Ιράκ.
Η Σουηδία είναι από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υποστηρίξει την περιοχή του Κουρδιστάν στρατιωτικά και υπάρχουν αναφορές ότι η σουηδική κυβέρνηση θα μπορούσε να στείλει στρατιωτικούς συμβούλους να εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις πεσμεργκά, γράφει το κουρδικό δημοσίευμα της Αρμπίλ.
--
               
http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!