Ραγδαίες εξελίξεις: Κατ' αρχήν συμφωνία στο Eurogroup


Ραγδαίες εξελίξεις: Κατ' αρχήν συμφωνία στο Eurogroup
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες, καθώς, το Eurogroup ξεκίνησε με τρίωρη καθυστέρηση, ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι Ελλαδα και Ευρώπη έφθασαν σε συμφωνία


Δημοσιογράφοι από τις Βρυξέλλες, επικαλούμενοι κυβερνητική πηγή μεταδίδουν ότι Ελλάδα και Γερμανία ήρθαν κοντά και, μάλιστα, αναμένεται κείμενο συμφωνίας και όχι απλώς προφορική επιβεβαίωση.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκπέμπει το μέγαρο Μαξίμου. «Μάλλον είμαστε κοντά σε συμφωνία αλλά περιμένουμε να μπει η τελική «σφραγίδα»» έλεγαν πηγές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος πριν από λίγα λεπτά.
Την είδηση επιβεβαιώνουν και οι Βρυξέλλες, καθώς, από την Κομισιόν αναφέρουν ότι υπάρχει κείμενο συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης.
Μάλιστα, η απόφαση φαίνεται πως καθαρογράφεται και μαζί με την ελληνική επιστολή θα υπάρξει και συμπληρωματική ανακοίνωση του Eurogroup, η οποία αναμένεται να είναι επεξηγηματική.
Το πάρτι ξεκίνησε στις αγορές
Φαίνεται ότι οι αγορές περίμεναν ένα σινιάλο για να βγάλουν στεναγμό ανακούφισης. Ετσι με το που διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες ότι επίκειται συμφωνία στο Eurogroup, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου απογειώθηκε, όπως δείχνει το γράφημα με το ευρώ να φτάνει τα 1.1400 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.
Ειδικότερα, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,31% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 1,4 δολάρια. Σε σχέση με την αγγλική λίρα το ευρώ ενισχύεται κατά 0,38% στις 0,7399 λίρες, ενώ έναντι του ιαπωνικού γεν το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα σημειώνει κέρδη 0,14%.
 


Απίστευτο διπλωματικό θρίλερ στο παρασκήνιο της συνεδρίασης
Νωρίτερα εξελίχθηκε ένα δραματικό διπλωματικό θρίλερ, το οποίο διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Πιέρ Μοσκοβισί, Κριστίν Λαγκάρντ και Γερούν Ντάισελμπλουμ να αναλαμβάνουν ρόλο διαμεσολαβητή για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γιάνη Βαρουφάκη.
Μάλιστα, πηγές ανέφεραν ότι υπήρξε ένα μπαράζ συναντήσεων ανάμεσα στους τρεις θεσμικούς παράγοντες και τους Σόιμπλε-Βαρουφάκη... εναλλάξ.
Ο Ελληνας και ο Γερμανός υπουργοί Οικονομικών φέρεται να μην βρέθηκαν ποτέ στο ίδιο δωμάτιο, τουλάχιστον για όση ώρα κράτησαν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!