FT: Βιαίη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-ΕΕ


FT: Βιαίη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-ΕΕ
Σε εχθρικό κλίμα διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, τονίζουν οι Financial Times. Τελεσίγραφο ως το τέλος της εβδομάδας από το Eurogroup. Πως βλέπουν τις εξελίξεις Bloomberg, WSJ, Guardian, Le Monde και Der Spiegel. 

Οι Financial Times κάνουν λόγο για «βίαιη κατάρρευση» των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, μετά την απόρριψη από την Αθήνα της πρότασης για παράταση του προγράμματος και τον ον χαρακτηρισμό της ως «παράλογη» και «απαράδεκτη».

Ο ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας Peter Spiegel στις Βρυξέλλες σημειώνει πως οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης αντιμετώπισαν την συνάντηση της Δευτέρας ως την τελική αναμέτρηση, δίνοντας στην ελληνική κυβέρνηση τελεσίγραφο ως το τέλος της εβδομάδας.
Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες έληξαν αιφνιδιαστικά, μεταδίδει το Bloomberg, λέγοντας πως η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών ήταν τεταμένη από το ξεκίνημα.
Η WSJ αναφέρει πως οι υπουργοί Οικονομικών ευρωζώνης ολοκλήρωσαν απότομα την συνάντηση, νωρίτερα από ότι αναμενόταν, καθώς υπήρξε ρήξη στις διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία χρηματοδότησης για την Ελλάδα. 
Ο ανταποκριτής του Guardian κάνει λόγο για κλιμάκωση της κρίσης για την διάσωση της Ελλάδας, μετά την πρόωρη διάλυση των τεταμένων συζητήσεων στις Βρυξέλλες, «με τις δύο πλευρές να είναι πιο μακριά από ποτέ». 
H γαλλική Le Monde γράφει ότι το Eurogroup έληξε με «σύγκρουση» με την Αθήνα. Ο ανταποκριτής της εφημερίδας σημειώνει πως αναμενόταν μια διαφορετική κατάληξη από το Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας, αλλά η ελληνική αντιπροσωπεία απέρριψε την πρόταση για παράταση του προγράμματος.
Το γερμανικό Der Spiegel κάνει λόγο για παταγώδη αποτυχία των διαπραγματεύσεων και της Γερμανίας στις Βρυξέλλες, λέγοντας πως χάνεται μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για επίτευξη συμφωνίας. http://www.euro2day.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!