Αποκάλυψη Spiegel: Τι είπε θυμωμένος ο Ντράγκι στον Βαρουφάκη


baroufakis-apedwse-karpous-i-sunantisi-me-ntragki_2.w_l
Την οργισμένη αντίδραση του Μάριο Ντράγκι προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη στην πρώτη του εμφάνιση ενώπιον των ξένων ομολόγων του υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση.
Όπως γράφει το Spiegel ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι ιδιαίτερα θυμωμένος ανέφερε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν μιλάς έτσι», είπε και πρόσθεσε: «Αν το μόνο που κάνεις είναι συνεχώς να μιλάς για αφερεγγυότητα, ακόμη και οι υγιείς ελληνικές τράπεζες τελικά θα πτωχεύσουν».

Αναφερόμενο το δημοσίευμα στην πρώτη εμφάνιση του Γιάννη Βαρουφάκη ενώπιον των ξένων ομολόγων του, υποστηρίζει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προκάλεσε αρχικά έκπληξη, η οποία στη συνέχεια έδωσε τη θέση της σε μια ήπια ενόχληση και τελικά κατέληξε σε οργή και αγανάκτηση.
Οι εκπρόσωποι των μικρότερων χωρών, δεν έκρυψαν την οργή τους για την τολμηρή πρόταση από την νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση της βοήθειας που της πρόσφεραν οι εταίροι της, αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις, τις παρουσιάζει με ένα παιχνίδι πόκερ το οποίο περιέχει κόλπα απειλές και μπλόφες.
Σύμφωνα με το Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πιστεύει ότι η αποχώρηση της Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ θα είναι διαχειρίσιμη. Ακόμα και οι ομόλογοί του από τη Γαλλία και την Ιταλία, οι οποίοι συχνά έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους απέναντι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά δείχνουν το σκληρό τους πρόσωπο στην χώρα καθώς φοβούνται ότι τα δικά τους ριζοσπαστικά κόμματα θα μπορούσαν και εκείνα με τη σειρά τους να ζητήσουν παρόμοιες παραχωρήσεις, αν η Ευρώπη έκανε τελικά το χατίρι στην Ελλάδα.
Ο αρθρογράφος αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup επισημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει ήδη να αναζητά μια πιθανή διέξοδο στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και μια ενδιάμεση συμφωνία συμβιβασμού με τους πιστωτές στην Ελλάδα.                                                  http://www.crashonline.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!