Financial Times: Ο Τσίπρας απέφυγε το ναυάγιο, αλλά δεν πήρε χρήματα

Financial Times: Ο Τσίπρας απέφυγε το ναυάγιο, αλλά δεν πήρε χρήματα

Μπορεί στη χθεσινή μίνι Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες να αποφεύχθηκε το ναυάγιο που πολλοί φοβόντουσαν και ο Αλέξης Τσίπρας να πήρε την πολιτική συμφωνία που ζητούσε, ωστόσο, σύμφωνα με τους Financial Times, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέτυχε να εξασφαλίσει οιαδήποτε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για την κυβέρνησή του.


Απορρίφθηκαν οι προτάσεις Τσίπρα για χρήματα
Το δημοσίευμα των FT αναφέρει ότι στη συνάντηση απορρίφθηκαν οι προτάσεις του κ. Τσίπρα για άδεια έκδοσης εντόκων γραμματίων πέραν του ορίου των 15 δισ. ευρώ και εκταμίευση κάποιας υπο-δόσης από τα 7,2 δισεκατομμύρια, αφού συνάντησαν τη σθεναρή άρνηση του Μάριο Ντράγκι και της Άνγκελα Μέρκελ.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε να επιταχύνει τα σχέδια οικονομικών μεταρρυθμίσεων, όμως απέτυχε να εξασφαλίσει οιαδήποτε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για την κυβέρνησή του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Αρνητικός ο Ντράγκι
Σύμφωνα με τους FT, ο κ. Ντράγκι είπε στον κ. Τσίπρα ότι η Ευρωτράπεζα έχει ήδη παράσχει στήριξη άνω των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ελληνικές τράπεζες και ότι η κοινοτική νομοθεσία απαγορεύει τη χρήση αυτών των χρημάτων για την αγορά περαιτέρω εντόκων.

Μέρκελ: Ούτε ευρώ χωρίς μέτρα
Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κ. Μέρκελ απέρριψε την πρόταση του κ. Τσίπρα για πρόωρη εκταμίευση του 1,9 δισ. που κρατά η ΕΚΤ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, ως αντάλλαγμα για την εφαρμογή μέρους -κι όχι του συνόλου- των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων. Άλλωστε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποδεσμευτούν χρήματα προς τη χώρα μας εάν η Αθήνα δεν υιοθετήσει το σύνολο των απαιτούμενων αλλαγών.

Τέθηκε θέμα Βαρουφάκη από Μέρκελ και Ολάντ
Παράλληλα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έθεσαν στον κ. Τσίπρα θέμα συμπεριφοράς του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Ειδικότερα, φαίνεται ότι ζητήθηκε από τον κ. Τσίπρα να κάνει συστάσεις στον υπουργό του, αναφορικά και με την έκθεσή του στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα.http://www.iefimerida.gr/news/197317/financial-times-o-tsipras-apefyge-nayagio-alla-den-pire-hrimata#ixzz3UvL5FVcU

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!