Reuters: Η Ελλάδα εξόργισε τους εταίρους της στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη


 Reuters: Η Ελλάδα εξόργισε τους εταίρους της στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη  - Media
Η Ελλάδα εξόργισε τους εταίρους της στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αρνούμενη να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και επιμένοντας ότι οι συζητήσεις θα κλιμακωθούν στην πενταμερή Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, αποκαλύπτει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
«Για πολλούς η τηλεδιάσκεψη αυτό το απόγευμα ήταν κάτι σαν την τελευταία σταγόνα», ανέφερε στο πρακτορείο Ευρωπαίος αξιωματούχος περιγράφοντας την ενόχληση των χωρών της ευρωζώνης από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters «Η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group είχε ως στόχο να παρασχεθεί ενημέρωση για την κατάσταση της Ελλάδας που ξεμένει από χρήματα και χρόνο, ώστε να γίνει διαπραγμάτευση και να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να ξεμπλοκάρουν δάνεια τα οποία θα αποτρέψουν πιθανή πτώχευση.
Τρεις πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν στο Reuters πως αντί για ενημέρωση, ένας Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε πως αυτά τα θέματα θα συζητηθούν από τον πρωθυπουργό με τους ηγέτες της Ευρώπης στη σύνοδο των Βρυξελλών.
Δυο πηγές υποστήριξαν ότι ένας από τους αξιωματούχους που συμμετείχε στη σύντομη τηλεδιάσκεψη (κράτησε 45 λεπτά), δήλωσε πως η ελληνική άρνηση να δώσει ενημέρωση στους πιστωτές ήταν σαν να «ιππεύεις ένα νεκρό άλογο». Ο ίδιος είπε ότι οι συζητήσεις δεν καταλήγουν πουθενά.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν καταλαβαίνουν σε τι ελπίζει η Ελλάδα στις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής, όπου η χώρα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα και μπορεί να συζητηθεί μόνο στο περιθώριο και υπό ευρύτερους πολιτικούς όρους.
Σύμφωνα με τους ίδιους, οι ηγέτες της ΕΕ δεν μπορούν να προσφέρουν στον Αλέξη Τσίπρα τίποτα περισσότερο απ’ ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Αθήνα θα πρέπει να στηρίζεται σε μεταρρυθμίσεις που παρά τη μεγάλη διστακτικότητά της, η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει.
Και οι τρεις πηγές με γνώση της τηλεδιάσκεψης επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο και την «οργή» των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία δεν επιθυμεί να τιμήσει τις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης σε αντάλλαγμα των σχεδόν 240 δισ. ευρώ που έχει λάβει σε δάνεια».                 http://www.topontiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!