Σχεδιάζουν πρόγραμμα «υιοθεσίας» 2.238 προσφύγων -Τους νοικιάζουν διαμερίσματα για να μείνουν

Φωτογραφία: Sooc

Μπορεί η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου να μην έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες του σχεδίου της για τους μετανάστες, ωστόσο, η πολιτική που θα ακολουθήσει το υπουργείο σκιαγραφείται πλήρως σε επιστολή που εστάλη στις 18 Απριλίου προς τους επικεφαλής των περιφερειών τςη χώρας.

Μέσω αυτής το υπουργείο Μετανάστευσης προτείνει την «υιοθέτηση» 2.238 παράνομων μεταναστών μέχρι το 2020, με εγκατάστασή τους σε «αυτόνομα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα», «την παροχή ειδών ένδυσης και υπόδησης», «τη χορήγηση μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών με τα μαζικά μέσα μεταφοράς» και «την ένταξη των επωφελούμενων σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας υλοποιούμενα από φορείς της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Ο χρόνος έναρξης του προγράμματος προσδιορίζεται στην επιστολή ως «σύντομα», ενώ σε αυτή υπολογίζεται και το κόστος που θα έχει το εν λόγω πρόγραμμα. Οπως σημειώνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσω του ΕΣΠΑ υπολογίζεται ότι την περίοδο 2014-2020 θα εκταμιευθούν 49 εκατ. ευρώ ή 22.082 ανά θέση και συμβουλεύει τις Περιφέρειες ότι κάθε μια μπορεί να προσφέρει «το 6% του συνολικού πιστωμένου προϋπολογισμού» παραθέτοντας και σχετικό πίνακα.
Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για να δικαιολογήσει το κόστος του προγράμματος δεν διστάζει να συγκρίνει τα λεφτά που θα δοθούν κατ' άτομο (11 ευρώ) με αυτό του επιδόματος ανεργίας.
Επίσης αίσθηση, όμως, προκαλεί και το γεγονός ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου ουσιαστικά, μέσα από αυτό το έγγραφο αυτοακυρώνει τη μέχρι σήμερα τακτική μεταφοράς των μεταναστών στα κέντρα των πόλεων της ηπειρωτικής Ελλάδας, αφού παραδέχεται ότι υπάρχει θέμα ασφαλείας. «Το ΥΠΕΣ επιθυμεί να εφαρμόσει μια πολιτική όπου ούτε θα ''φυτρώνουν''  τεράστιες δομές εν μια νυκτί χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία ούτε θα αφήνονται οι μετανάστες άστεγοι στα κέντρα των πόλεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για το αίσθημα ασφάλειας και την ασφάλεια των ίδιων και των κατοίκων», αναφέρει χαρακτηριστικά.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!