Γκάουκ: Παράδειγμα εθνοκάθαρσης η Γενοκτονία των Αρμενίων

Γκάουκ: Παράδειγμα εθνοκάθαρσης η Γενοκτονία των Αρμενίων
O Γκάουκ στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα, η οποία έγινε στο Βερολίνο  
Η σφαγή των Αρμενίων πριν από 100 χρόνια υπήρξε γενοκτονία, το κλασικό παράδειγμα εθνοκάθαρσης, μαζικής καταστροφής και απέλασης, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ.O Πρόεδρος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε σε καθεδρικό Ναό του Βερολίνου με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία.

Σημειώνεται ότι μόλις την Δευτέρα, η γερμανική κυβέρνηση υπαναχώρησε από τη σταθερή μέχρι τώρα άρνησή της να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία» για να περιγράψει τη σφαγή έως και 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, υποκύπτοντας στις πιέσεις βουλευτών.
Σε μία σημαντική μεταστροφή του μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου της Τουρκίας στην ΕΕ όπου ζουν εκατομμύρια Τούρκοι, η Γερμανία εντάσσεται στην ομάδα των χωρών και των θεσμών (από τη Γαλλία και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι τον Πάπα Φραγκίσκο) στη χρησιμοποίηση του όρου που καταγγέλλει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει ψήφισμα στο κοινοβούλιο που την ορίζει ως γενοκτονία.http://www.sofokleous10.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!