Βαρουφάκης: Γιατί δεν πήγα στο δείπνο των υπουργών

 
Βαρουφάκης: Γιατί δεν πήγα στο δείπνο των υπουργών


Τσίπρας: Γιατί δεν πήγες στο δείπνο υπουργών Οικονομικών, το βράδυ της Παρασκευής (24/04/2015) στη Ρίγα; - Βαρουφάκης: Γιατί μου την είχαν στημένη.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ο διάλογος είναι αυθεντικός και αποκαλύπτεται στο Newsbomb.gr από υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, που ήταν στη συνάντηση Τσίπρα-Βαρουφάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο (25/04/2015), αμέσως μετά την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών από τη Ρίγα, όπου συνεδρίασε το Eurogroup με κεντρικό θέμα την Ελλάδα.

Ο Βαρουφάκης σε αυτήν την ενημερωτική συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, περιέγραψε ακριβώς το κλίμα που είχε δημιουργήσει, η σκληρή ομάδα Σόιμπλε μέσα στο Eurogroup (οι υπουργοί της Φινλανδίας, Αυστρίας, Ισπανίας, Ολλανδίας και Σλοβακίας) προκειμένου να τσαλακώσουν τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, που ήταν φυσικά και ο επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Eurogroup.
Το βράδυ, όπως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο κ. Βαρουφάκης, και αφού είχε τελειώσει η συνεδρίαση-σταύρωση για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στο Eurogroup, κατέβηκαν στο λόμπι του ξενοδοχείου όλοι οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, με παρόντες τους Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Ντράγκι.
Όλοι συνεννοούνταν μεταξύ τους και μιλούσαν ευδιάθετοι, πριν μπουν στο πούλμαν που θα τους μετέφερε σε πολυτελές εστιατόριο, αποφεύγοντας όμως επιδεικτικά να συνομιλήσουν με τον κ. Βαρουφάκη.
Οι πληροφορίες, που είχαν φτάσει λίγο νωρίτερα στην ελληνική αποστολή στη Ρίγα, έλεγαν ότι στο δείπνο όπου θα υπήρχε μία πιο χαλαρή ατμόσφαιρα από ό,τι στη συνεδρίαση του Eurogroup, ορισμένοι Ευρωπαίοι υπουργοί από το λόμπι Σόιμπλε είχαν προετοιμάσει μία καλοστημένη παγίδα με στόχο μία ακόμη μείωση της προσωπικότητας Βαρουφάκη.
Με μία οργανωμένη επίθεση στα όρια της προσπάθειας εξευτελισμού του Έλληνα υπουργού, θα προκαλούσαν είτε ένα επεισόδιο ποντάροντας στον οξύθυμο Βαρουφάκη, είτε αποχώρησή του από το δείπνο, για να είναι εντονότερη η εικόνα της απόρριψής του και της περιθωριοποίησής του από τους Ευρωπαίους ομολόγους του.
«Ήθελαν να με παγιδεύσουν και να με μειώσουν με βαρείς χαρακτηρισμούς» είπε ο Βαρουφάκης στην προχθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου.
Και φυσικά δεν τους έδωσε αυτή τη δυνατότητα, αφού επέλεξε να συναντηθεί γύρω στα μεσάνυχτα με τα μέλη της ελληνικής ομάδας σε κάποιο άλλο εστιατόριο.
Σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο, υπήρξε τελικά αποδοχή της συμπεριφοράς Βαρουφάκη, και στήριξή του σε αυτή την αήθη επίθεση στο πρόσωπό του από ορισμένους ομολόγους του στο Eurogroup της Ρίγας. Από την άλλη πλευρά, όμως, έγινε φανερό ότι υπάρχει τουλάχιστον πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ του Έλληνα υπουργού οικονομικών και των ομολόγων του της Ευρωζώνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!