Η θέση της Ρωσίας για διαμοίραση των Σκοπίων -σε Αλβανία και Βουλγαρία




Μάιος 20, 2015.
Η αποσταθεροποίηση του νοτιο-σλαβικού κράτους έχει φέρει τα Σκόπια στο προσκήνιο. Ορισμένοι θεωρούν τη δυνατότητα διαμοιρασμού του κρατιδίου αυτού, μεταξύ της Αλβανίας και της Βουλγαρίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (στην Άνω Βουλή).

«Πίσω από τα γεγονότα στα Σκόπια, στέκεται η επιθυμία να επηρεασθεί η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, σχετικά με την άρνησή της να συμμετάσχει στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας», είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το Itar Tass.
«Κάτι ανάλογο με την Ουκρανία και την Υεμένη επιχειρείται», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών «και αυτό προσπαθεί να γίνει με τον αλβανικό παράγοντα».
«Τα γεγονότα στην πΓΔΜ, έχουν γίνει από έξω. Προσπαθούν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση του Γκρούεφσκι ότι δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τον πληθυσμό, αλλά πίσω από αυτήν την κατηγορία υπάρχει η άρνηση της χώρας να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στην υποστήριξη που έδειξε και την ετοιμότητα να συμβάλλει στην υλοποίηση και άλλων επιλογών, όπως η προμήθεια καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του έργου (φυσικού αερίου),   που στην Τουρκία αποκαλείται «Τουρκική Ροή».
«Είναι πολύ λυπηρό και επικίνδυνο, για το σκοπό αυτό, να προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα με τον αλβανικό παράγοντα. Πολλά χρόνια πριν υπήρχαν σοβαρές διαφωνίες, στη συνέχεια υπεγράφη το 2001 η Συμφωνία της Οχρίδας».
«Τώρα που οι συζητήσεις έχουν αρχίσει για την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, τα Σκόπια πρέπει να ομοσπονδοποιηθούν περισσότερο  και να μην μιλάμε για ιδέες διαμελισμού, που ένα κομμάτι θα πάει στην Αλβανία και το άλλο στη Βουλγαρία», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!