Μοσκοβίσι: Πρέπει να εξετάσουμε εάν μια συμφωνία είναι ακόμη εφικτή







Τo Εurogroup πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να εξετάσει αν η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών είναι ακόμα εφικτή δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
To κενό το οποίο απομένει στις θέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών είναι σχετικά περιορισμένο, δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή δούλευε μέχρι αργά τη νύχτα για να καλυφθεί το κενό, βάσει της εντολής που έχει λάβει από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι η Επιτροπή επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά παράλληλα η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει σε αξιόπιστες και συμπαγείς μεταρρυθμίσεις.
«Όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει τρόπος», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι το Eurogroup πρέπει να εξετάσει εάν η επίτευξη συμφωνίας είναι ακόμα πιθανή. Προηγουμένως όμως, είπε, οι υπουργοί αναμένουν να ακούσουν από τον Έλληνα ομόλογό τους, Γιάνη Βαρουφάκη, ποιά είναι η κατάσταση και η θέση της ελληνικής κυβέρνησης.
«H προθεσμία είναι προθεσμία», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup o Ερικ Βάιμπς, ο υφυπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας.                                                                                               http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!