Τα ΝΕΑ: Ποιοι υπουργοί ζητούν την αποπομπή Βαρουφάκη - Ο άγνωστος καυγάς στο Μαξίμου

 

 Τα ΝΕΑ: Ποιοι υπουργοί ζητούν την αποπομπή Βαρουφάκη - Ο άγνωστος καυγάς στο Μαξίμου

Τι αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος για όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Κυριακής

Για πέντε υπουργούς που φέρονται να ζήτησαν ως «άμεση προτεραιότητα» την αποπομπή Βαρουφάκη «προκειμένου η κυβέρνηση να αναδιατάξει τις δυνάμεις της για την επαναφορά των διαπραγματεύσεων στο προσκήνιο» κάνει λόγο ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ όπου και περιγράφει έναν άγριο μεταμεσονύχτιο καυγά στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά.

Το κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου έχει ως εξής:

Πολλή αγάπη

Άγριο πολιτικό bullying υφίσταται τα τελευταία 24ωρα το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης, γεγονός το οποίο με φέρνει στα όριά μου, διοότι εξανίσταμαι μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές και μάλιστα στο πλαίσιο της «πρώτης φοράς Αριστερά» κυβέρνησης.

Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω εξ εγκύρων πηγών -πιο έγκυρες δεν γίνεται, άρα προειδοποιώ, να μην αποτολμηθεί κανενός είδοους αποπειρα διάψευσης γιατί θα πω τα πράγματα με το όνομά τους - το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης είναι πλέον ο αποδιομπομπαίος τράγος για την κυβέρνηση, καθώς ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, τέσσερις υπουργοί και τέσσερις άμεσοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού έχουν ζητήσει την άμεση αποπομπή του με βαριές κατηγορίες του είδους «υπονόμευσε ενσυνείδητα και βάσει σχεδιασμού την διαπραγμάτευση».

Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω την αποπομπή Βαρουφάκη ως άμεση προτεραιότητα προκειμένου να αναδιατάξει τις δυνάμεις της για την επαναφορά των διαπραγματεύσεων στο προσκήνιο, έχουν ζητήσει:

-ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης
-οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ράνια Αντωνοπούλου
-ο γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος, το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Χουλιαράκης και ο σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά θέματα του Αλ. Τσίπρ, Δ. Παυλόπουλος.

Κατά τις πληροφορίες που διαθέτω και για την ακρίβεια των οποίων έχω ήδη προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθώ αμφισβητήσεις, αποκορύφωμα του σκληρού... bullying που υφίσταται ο... δύστυχος Γιάνης με ένα νι, είναι το επεισόδιο (γιατί περί επεισοδίου πρόκειται) που προκλήθηκε τη νύχτα της Κυριακής και ενώ συνεδρίαζε το υπουργικό Συμβούλιο για το κλείσιμο των τραπεζών και όλα τα σχετικά.

Αφορμή αποτέλεσε ένα κείμενο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε συντάξει το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης και περιελάμβανε κάτι... δράκους που πετούσαν φωτιές από το στόμα, γεγονός το οποίο επισήμανε ο Σπ. Σαγιάς στον πρωθυπουργό με την ένδειξη ότι «αυτό το πράγμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί».

Αντηλλάγησαν διάφορες εκφράσεις τις οποίες θα αποφύγω να αναφέρω αλλά η ένταση ήταν τέτοια που εξανάγκασε τον Πρωθυπουργό να διακόψει τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και να καλέσει στο γραφείο του όλους τους εμπλεκομένους συν Δραγασάκη, Παππά, Τζανακόπουλο κλπ. Η συζήτηση ήταν ταραχώδης με φωνές και αλληλοκατηγορίες και έφτασε στο αποκορύφωμα της όταν... εξερράγη εκκφωαντικά (στα όρια της... υστερίας, μου είπαν) ο Νίκος «συνομιλώ μόνο με τον Θεό μη με απασχολείτε τώρα» Παππάς! Λέγεται δε ότι ο ωρυόμενος Παππάς (να το δω αυτό και τι στον κόσμο...) φώναξε ότι «εγώ δεν κάθομαι ποτέ ξανά στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν εδώ τον τύπο» - όπου «τύπος» ο Βαρουφάκης.

Για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος Αλέξης παρενέβη πυροσβεστικά, ζήτησε από τον Σαγιά να συντάξει εκείνος την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επανήλθε στο Υπουργικό Συμβούλιο ζητώντας από τον Βαρουφάκη «αύριο (να παρουσιαστεί) στο γραφείο μου».

Παράλληλα γινόταν γνωστό ότι ένας ακόμη υπουργός, ο Γ. Σταθάκης, είχε τηλεφωνικά θέσει θέμα... δικής του παραίτησης απο την κυβέρνηση «εάν και εφόσον παραμείνει σε αυτήν ο Βαρουφάκης». Τηλεφωνικά διαμαρτυρήθηκε στον Πρόεδρο Αλέξη για το «τι κάνει ο Βαρουφάκης» και η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, μεταφέροντας το «ρεπορτάζ» για τα έργα και τις ημέρες του υπουργού Οικονομικών που είχε συλλέξει ο σύζυγός της, πρόεδρος του ιδρύματος Λεβί, Δημήτρης Παπαδημητρίου (με δυνατές άκρες στα διάφορα ανά τον κόσμο οικονομικά λόμπι).

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης έχασε τις τελευταίες ημέρες και ειδικά λέει μετά τα «φίδια» που έβγαλε στο τελευταίο Eurogroup κατά των δανειστών και των εταίρων (ενώ κανονικά θα έπρεπε να συζητήσει και να διαπραγματευθεί), τη στήριξή και του αντιπροέδρου Δραγασάκη, ο οποίος είναι πλέον της άποψης ότι «πρέπει να παραιτηθεί για να διευκολυνθεί η επαναπροσέγγιση με τους θεσμούς» - έως τώρα ο αντιπρόεδρος έκανε την Πυθία (τον συνήθη ρόλο του δηλαδή...) διεκδικώντας θέση στο καλοκαιρινό ρεπερτόριο της Επιδαύρου.

Τούτων δοθέντων και προκειμένου να μην διαλυθεί εντελώς στα εξ ων συνετέθη το μαγαζί, ο πρόεδρος Αλέξης φέρεται να απήλλαξε των καθηκόντων του τον υπουργό Οικονομικών αλλά εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν δίνων μεγάλη βάση σε κάτι τέτοια. Όχι μόνο διότι το παλικάρι κατά το παρελθόν έχει ουσιαστικά κολλήσει τον πρόεδρο Αλέξη στη γωνία «ενημερώνονταάς τον» ότι «αν με διώξεις θα πω σε όλους ότι διαπραγματεύσαι μια προδοτική συμωνία εις βάρος του λαού». ΑΛλά και γιατί θα ήταν τεράστιο λάθος πέντε ημέρες πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής να τον εξεδίωκε από την κυβέρνηση - θα ήταν σαν να αναγνώριζε ότι για το ναύαγιο των διαπραγματεύσεων ευθύνεται ο Βαρουφάκης.

Πάντως απτόητος ο Γιάνης «είσαι δυναμίτης αγόρι μου» Βαρουφάκης χθες πήγε κανονικά στο υπουργείο του και απόλαυσε να τον πολιορκούν δεκάδες δημοσιογράφοι από όλες τις γωνιές της γης - ένας, δε, σε ρόλο μακαρίτη Μητσάρα, του φώναζε πίσω από τις κάμερες «σκισ' τους Γιάνη, σκισ' τους». Θέλω να πιστεύω όχι δημοσιογράφος (γιατί έχουμε και τέτοιους...)
http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!