Έρχεται το ηλεκτρονικό ΚΕΠ! Πώς θα διευκολύνονται οι πολίτες

Έρχεται το ηλεκτρονικό ΚΕΠ! Πώς θα διευκολύνονται οι πολίτες
Τις προτεραιότητες για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά και με «χειρουργικές» παρεμβάσεις, όπως στοχευμένες κινητικότητες, ενδυνάμωση καίριων υπηρεσιών με υπαλλήλους κ.λπ., σχεδιάζει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος έχει συνεχείς συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, προκειμένου να έχει πλήρη ενημέρωση.


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου, ο κ. Βερναρδάκης σύντομα θα προωθήσει το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση στο Δημόσιο (το έχει καταρτίσει ο Γ. Κατρούγκαλος), αφού προηγουμένως κάνει ορισμένες διορθώσεις που προέκυψαν από τη δημόσια διαβούλευση αλλά και από φορείς, ενώ στο τέλος της εβδομάδας θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο θα αναβαθμιστεί και θα αποτελέσει τη βασική πηγή στελεχών του Δημοσίου.
Επίσης θα προχωρήσει η διαδικασία εισαγωγής νέων δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα σπουδών.

Ακόμη προγραμματίζει την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ, από το οποίο, κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του, οι πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά 9 έγγραφα:
- ατομικό λογαριασμός ΙΚΑ
- ληξιαρχική πράξη γάμου
- ληξιαρχική πράξη γέννησης
- ληξιαρχική πράξη θανάτου
- χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας για επιχειρήσεις και ιδιώτες
- ιθαγένειες
- πιστοποιητικό γέννησης
- χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης ΟΓΑ
- χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης

Περίπου θα υπάρχει η δυνατότητα να αποστέλλονται 50 ακόμη δημόσια έγγραφα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, έπειτα από αίτηση στο ΚΕΠ.

Για το θέμα του μισθολογίου στο Δημόσιο και την πρόθεση των θεσμών να ζητήσουν εκ νέου να ανοίξει σταδιακά η μισθολογική ψαλίδα, μεταξύ των διοικητικά ανώτερων και κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων, η νέα ηγεσία του υπουργείου είναι αρνητική στην περίπτωση που υλοποιηθεί «ξερά» καθώς θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των κατώτερων μισθών και αύξηση των ανώτερων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο νέος αναπληρωτής υπουργός προτίθεται να προτείνει την ένταξη των επιδομάτων -κυρίως των ειδικών μισθολογίων- στο μισθό, που μπορεί να επιφέρει μία ελάχιστη μείωση στο μισθό, αλλά ταυτόχρονα θα ενισχύσει τα ασφαλιστικά ταμεία και θα αποφευχθεί η οριζόντια περικοπή των μισθών.

Πηγές του υπουργείου επανέλαβαν κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει θέμα με τις επαναπροσλήψεις των υπαλλήλων, που είχαν απολυθεί ή είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και θα γίνουν κανονικά, ενώ επισήμαναν ότι θα προχωρήσουν και 2.771 προσλήψεις σε υπουργεία και υπηρεσίες του Δημοσίου, εκτός από τις προσλήψεις στο χώρο της υγείας, για τις οποίες είναι αρμόδιο το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει και η Κάρτα του Πολίτη, σε εθελοντική βάση, καθώς θα είναι μία κάρτα η οποία θα διευκολύνει τους πολίτες, στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες.

newsit,http://www.madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!