Στη Βουλή διαβιβάστηκαν οι μηνύσεις κατά του Γιάνη Βαρουφάκη


 Στη Βουλή διαβιβάστηκαν οι μηνύσεις κατά του Γιάνη Βαρουφάκη

Στη Bουλή διαβιβάστηκαν αμελλητί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι δύο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον πρόεδρο του κόμματος Τέλεια Απόστολο Γκλέτσο και τον δικηγόρο Π. Γιαννόπουλο, σύμφωνα με tovima.gr.
Όπως αναφέρεται, με τις δύο αναφορές ζητείται η παραπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, όσον αφορά στην υπογραφή συμφωνίας.

Η εμπλοκή σε μηνυτήρια αναφορά ονόματος υπουργού, όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι, ουσιαστικά κρατά δεμένα τα χέρια της Δικαιοσύνης οι λειτουργοί της οποίας οφείλουν με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών να τις διαβιβάσουν χωρίς αξιολόγηση (αμελλητί) στη Βουλή.
Οσον αφορά στα δημοσιεύματα για το plan B έτσι όπως το περιέγραψε σε οικονομικό forum στις 16 Ιουλίου ο Γιάνης Βαρουφάκης και για το οποίο εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ζήτησαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους την παρέμβαση της Δικαιοσυνης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μελετά εάν μπορεί να παρέμβει ή όχι, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα. 
Παράλληλα, αναφέρεται πως νομικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και την ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο forum, ενώ σημειώνουν πως μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει από τη Βουλή και όχι από την τακτική Δικαιοσύνη.
Εκτός και εάν υπάρξει άλλη αναφορά στην Εισαγγελία σε σχέση με τα δημοσιεύματα ή αν τελικά η ίδια η Βουλή αποφασίσει να παρέμβει καθώς αυτό προβλέπεται μέσω συλλογής υπογραφών ικανού αριθμού βουλευτών, καταλήγει tovima.gr. 
Κατεπείγουσα ΕΔΕ 
Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το φερόμενο ως Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη που προέβλεπε υποκλοπή φορολογικών δεδομένων. 
Όπως προκύπτει και από το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποιήθηκε χθες από την τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρώην ΥΠΟΙΚ με hedge funds, o Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως:  "Αυτό που σχεδιάζαμε να κάνουμε ήταν το ακόλουθο: υπάρχει η ιστοσελίδα της Εφορίας  (...) όπου οι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν το ΑΦΜ τους και μεταφέρουν μέσω web banking χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στο ΑΦΜ τους για να κάνουν πληρωμές ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος κ.ο.κ. Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε (...) αποθεματικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με κάθε ΑΦΜ, χωρίς να το πούμε σε κανέναν, απλώς να έχουμε αυτό το σύστημα να λειτουργεί στο σκοτάδι και με το πάτημα ενός κουμπιού να μας επέτρεπε να δώσουμε αριθμούς pin στους κατόχους ΑΦΜ".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!