Λαγκάρντ: Πρέπει να υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

 Λαγκάρντ: Πρέπει να υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
 
Ουάσινγκτον
Την θέση ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε διαδικτυακή της συνέντευξη.
Η Λαγκάρντ είπε πως το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να βασισθεί σε τέσσερις πυλώνες: να διακρίνεται για τους «εφικτούς» (feasible) δημοσιονομικούς στόχους, τις πειστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την επαρκή του χρηματοδότηση και να περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ίδια ανέφερε πως παρόλο ότι το 2012 υπήρχε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το ΔΝΤ δεν θεωρεί σήμερα το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Ερωτηθείσα σχετικώς με τους προβληματισμούς για την ιδιοκτησία του ελληνικού προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση η κ. Λαγκάρντ αφού ανέφερε πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει καλέσει το ΔΝΤ στην Αθήνα για τη διαπραγμάτευση ενός νέους προγράμματος, είπε πως η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι κάτι που εφαρμόζεται στην πράξη.

«Ο πολιτικός θόρυβος είναι απαραίτητος καμία φορά», ανέφερε, ωστόσο προσέθεσε πως απαιτούνται «πράξεις και όχι δογματισμοί» (deeds, not creeds). Κατά την ίδια η ιδιοκτησία θα αποδειχθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο θα γίνουν οι προτάσεις , οι συζητήσεις πολιτικής και θα ψηφισθεί η νομοθεσία. Και στο δεύτερο θα εφαρμοσθούν τα μέτρα στην πράξη.

Τέλος, αναφερόμενη στην ευρωζώνη ανέφερε πως παρά τον πρόσφατο «τρόμο» με την Ελλάδα η ζώνη του ευρώ «στρίβει την γωνία» και εκτίμησε πως σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές στην ζώνη του ευρώ που θα βελτιώσουν την συνοχή της.

Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!