ΕΥΠ: Πού πήγαν τα... βαλιτσάκια κε Ρουμπάτη;


ΕΥΠ: Πού πήγαν τα... βαλιτσάκια κε Ρουμπάτη;
Βόμβα έριξε σήμερα η Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας για το πρόβλημά της. Κατήγγειλε ανοικτά ότι εξοπλισμός που χρησιμοποιεί η ΕΥΠ για την υποκλοπή συνομιλιών έχει... «χαθεί»! Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης οφείλει να τοποθετηθεί άμεσα.

Στο πλαίσιο της γνωστής πλέον υπόθεσης με τα χρήματα που σήκωσε η μητέρα της από την τράπεζα, πριν επιβληθούν τα capital controls, η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη έκανε κυριολεκτικά «ειρήσθω εν παρόδω» μια δήλωση-βόμβα.

Υπαινισσόμενη ξεκάθαρα ότι τα τηλέφωνά της παρακολουθούνται από τότε που έγινε υπουργός, άρχισε να μιλάει για τα «βαλιτσάκια» που χρησιμοποιεί η ΕΥΠ για να κάνει ηλεκτρονικές υποκλοπές τηλεπικοινωνιακών συνομιλιών και αποκάλυψε ότι με την ανάληψη της εξουσίας, η νέα κυβέρνηση διαπίστωσε ότι ορισμένα από αυτά τα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ έχουν... χαθεί!
Εν ολίγοις μας είπε ότι μέσα από μία από τις πλέον ευαίσθητες υπηρεσίες του κράτους, η οποία είναι επιφορτισμένη με την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, χάθηκε εξαιρετικά ευαίσθητος (και δαπανηρός) εξοπλισμός!
Πρόκειται ασφαλώς για μείζον θέμα στο οποίο οφείλει να τοποθετηθεί άμεσα ο νυν επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Γιάννης Ρουμπάτης (φωτό), ο οποίος ασφαλώς λόγω της μακροχρόνιας θητείας του ως πολιτικού στελέχους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και έχοντας θητεύσει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το ίδιο κόμμα, είναι σε θέση να γνωρίζει τι σημαίνει να... χάνεται τέτοιου είδους εξοπλισμός.
Για να δώσουμε μια διάσταση της σημασίας, η μόνη σύγκριση είναι αυτή με την απώλεια ευαίσθητου οπλισμού μάχης, από μια στρατιωτική μονάδα, γεγονός που θα είχε οδηγήσει σε Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, την καταστροφή της καριέρας κάποιων αξιωματικών και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Επειδή λοιπόν τα «βαλιτσάκια» αυτά αφενός έχουν πολύ μεγάλη αξία στην αγορά των παράνομων παρακολουθήσεων, αλλά κι επειδή δεν είναι ούτε... βελόνες για να χαθούν στο χαλί, ούτε γκαζές για να πέσουν σε κάποιο χαντάκι, είναι επιβεβλημένο να απαντήσει άμεσα ο υπεύθυνος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αν ισχύουν οι δηλώσεις της κ. Βαλαβάνη.
Στην περίπτωση δε αυτή, θα πρέπει να γίνει γνωστό ποιες ενέργειες έγιναν προκειμένου να διαπιστωθούν τα περιστατικά αυτής της πρωτάκουστης απώλειας και να τιμωρηθούν οι τυχόν υπεύθυνοι, σε συνεργασία και με τις αστυνομικές αρχές.
Διότι έτσι όπως το πάμε κινδυνεύουμε να γίνουμε περίγελoς των πάντων ακόμη και σε θέματα Εθνικής Ασφαλείας, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν και τη μεγαλύτερη ευαισθησία σε αυτή τη γενικώς ταλαίπωρη χώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!