Εμπλοκή με τα Σκόπια: Δεν πήγε ο Τσίπρας στη σύνοδο του Ομπάμα για τους τζιχαντιστές

 

Εμπλοκή με τα Σκόπια: Δεν πήγε ο Τσίπρας στη σύνοδο του Ομπάμα για τους τζιχαντιστές

Η ΠΓΔΜ θα συμμετείχε με το συνταγματικό της όνομα, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα είχε και δικαίωμα παρέμβασης στη συζήτηση

Μπορεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαράκ Ομπάμα, στις ΗΠΑ, να διεξήχθη σε θερμό και φιλικό κλίμα, όμως αυτό, καθώς φαίνεται, δεν ήταν ικανό να αποτρέψει την εμπλοκή που προέκυψε σε διπλωματικό επίπεδο, με «δάκτυλο» των Σκοπίων.

Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν συμμετείχαν σήμερα στη συνεδρίαση που διοργάνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με θέμα την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους.

Αιτία ήταν, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, που έχουν γνώση των όσων διαδραματίστηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, το γεγονός ότι τα Σκόπια δεν θα μετείχαν στη συνεδρίαση με την ονομασία FYROM (ΠΓΔΜ), αλλά με τη συνταγματική τους ονομασία -ήτοι, «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε το δικαίωμα της παρέμβασης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να διατυπώσει και τις ενστάσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και αίτημα από την Ελλάδα να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την ονομασία FYROM, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, ενισχύοντας την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να μην παραστεί.

Αργότερα σήμερα, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ προηγουμένως θα έχει επαφές με δημοσιογράφους δύο κορυφαίων αμερικανικών εφημερίδων, όπως η Wall Street Journal και οι New York Times.                  http://www.protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!