Λαγκάρντ: Δεν αλλάζουμε γνώμη για το χρέος

 
 Λαγκάρντ: Δεν αλλάζουμε γνώμη για ελληνικό χρέος-Πρώτα ελάφρυνση και μετά νέα δάνεια
Το Ταμείο θέλει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από την παροχή νέων δανείων, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ. Ζητά μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα. Προειδοποίησε για κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία από την επιβράδυνση στην Κίνα.
Το ελληνικό χρέος πρέπει να είναι βιώσιμο, η άποψη μας δεν έχει αλλάξει, δήλωσε την Πέμπτη η Κριστίν Λαγκάρντ από την Λίμα του Περού.
Η ίδια τόνισε πως το Ταμείο θα ήθελε να δει μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από την παροχή νέων δανείων.

Παράλληλα ζήτησε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στην τρόπο διοίκησης των τραπεζών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, από την Λίμα του Περού όπου διεξάγεται η ετήσια γενική συνέλευση του ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ Υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να συνδράμει την Ελλάδα μετά από το σχετικό αίτημα που έχει υποβάλλει η κυβέρνηση της χώρας. Επισήμανε ωστόσο ότι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να εγκριθεί βοήθεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα είναι το πρόγραμμα προσαρμογής να στηρίζεται σε δύο σκέλη.
Το πρώτο σκέλος αφορά την υιοθέτηση και ψήφιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει η χώρα να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, αλλά και στο μέτωπο της τραπεζικής διακυβέρνησης.
Το δεύτερο σκέλος αφορά την βιωσιμότητα του χρέους, καθώς πρέπει να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες που θα το επαναφέρουν σε τροχιά βιωσιμότητας.
Οπως σημειώνει το ΑΠΕ, επαφές για τα ανοικτά θέματα αυτά αναμένεται να έχει με την κ. Λαγκάρντ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος βρίσκεται στη Λίμα του Περού επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.
Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κάλεσε τους φορείς άσκησης πολιτικής να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη και να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα τους κινδύνους που απορρέουν από την χαλαρή νομισματική πολιτική.
Κατά την διάρκεια ομιλίας της στην ετήσια συνάντηση του Ταμείου στην Λίμα του Περού, η κ. Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα και η πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές έχουν μεγαλύτερες επιπτώσεις από ότι αναμενόταν στην παγκόσμια οικονομία.                                                                                                                  http://www.euro2day.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!