ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Ε.Δ ΣΤΗ ΑΣΚΗΣΗ " ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ"

Ο Τσίπρας υποσχέθηκε στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων  “αποκατάσταση μισθών” στο…..ορατό μέλλον!

Εντυπωσιάστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα όσα είδε στην τελική φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ και δεσμεύτηκε ξανά για την αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών στο “ορατό μέλλον”. Το οποίο βέβαια ο καθένας το προσδιορίζει …….ανάλογα με την “όρασή” του.
“Δεν σας κρύβω ότι εντυπωσιάστηκα καθ’ ότι πρώτη φορά είχα την ευκαιρία και τη χαρά να παρακολουθήσω τέτοιας κλίμακας στρατιωτική άσκηση. Ο όγκος και η ακρίβεια των πυρών, ο ρεαλισμός στη διεξαγωγή της άσκησης, αλλά και η ασφάλεια, ο συντονισμός των τμημάτων που έλαβαν μέρος, δείχνουν ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις γίνεται, πραγματικά, εξαιρετική δουλειά”, είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος μας διαβεβαίωσε οτι:
“…η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Τα σύνορά μας είναι ασφαλή. Το εγγυάστε, άλλωστε, εσείς οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο, η πατρίδα μας βρίσκεται στο μέσο, θα έλεγε κανείς, ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης. Η κατάσταση στην Ουκρανία, νοτιοανατολικά στη Συρία, νοτιοδυτικά στη Λιβύη, είναι μια κατάσταση έντασης, ένα τρίγωνο έντασης τριγύρω μας, του οποίου είμαστε στη μέση. Διευρύνουν αυτές οι εντάσεις τον κύκλο και την υφή σύνθετων προκλήσεων που έχουμε ως χώρα να αντιμετωπίσουμε.
Όμως και μια ακόμα κρίση, της οποίας βρισκόμαστε στο μέσον, στο επίκεντρο, η προσφυγική κρίση αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη ως σύνολο και για όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, κάθε μία ξεχωριστά. Πρόκειται για ένα πρόβλημα, που λόγω γεωγραφίας, λόγω εγγύτητας προς τις εμπόλεμες περιοχές, η χώρα μας το αντιμετωπίζει εντονότερα από άλλες χώρες. Χιλιάδες οικογένειες παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς για να γλυτώσουν από τον πόλεμο. Εμείς ως Έλληνες τα έχουμε περάσει αυτά, τα καταλαβαίνουμε, γι’ αυτό και είμαστε αλληλέγγυοι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν από τον πόλεμο και προσπαθούμε για το καλύτερο. Και ζητάμε και από τους γείτονές μας να πράξουν το ίδιο. Το προσφυγικό ζήτημα, ο πόνος και η δυστυχία των ανθρώπων δεν μπορούν να αποτελούν εργαλεία για την προώθηση ιδιοτελών εθνικών συμφερόντων για καμία χώρα”.
Είπε κάτι για το προσωπικό;
“Έχω και εγώ και ο Υπουργός απόλυτη συναίσθηση των ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Από τις πρώτες αποφάσεις της Κυβέρνησής μας, άλλωστε, ήταν η άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας του Νομού Έβρου και των νησιών του Αιγαίου. Αυτό έγινε πραγματικότητα και προχωράμε άμεσα και στο επίδομα παραμεθορίου.
Καταλαβαίνουμε, βέβαια, ότι αυτό δεν αρκεί. Γνωρίζουμε και δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ξέρετε τις δυσκολίες. Γνωρίζετε ότι όλοι μας δίνουμε μια μάχη για να βγει επιτέλους η χώρα από αυτή την πολυετή κρίση, να ανακτήσουμε, βγαίνοντας από αυτή τη μέγγενη της επιτροπείας, εν συνόλω την κυριαρχία μας. Αυτό απαιτεί θυσίες, αλλά οι θυσίες πρέπει να έχουν στόχο και να πιάνουν τόπο. Ξέρετε, λοιπόν, τις δυσκολίες, ξέρετε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα στο άμεσο μέλλον, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι στις προτεραιότητές μας να γίνουν στο ορατό μέλλον.
Αποτελεί άλλωστε υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνά και να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για το προσωπικό, που εγγυάται την ασφάλεια και τη θωράκιση της Πατρίδας μας. Σήμερα μάλιστα, στις συνθήκες της κρίσης, εκτός από το κύριο καθήκον της άμυνας της χώρας, αποκτά και ιδιαίτερη βαρύτητα η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που η πολιτική ηγεσία έχει πολύ υψηλά στις προτεραιότητές της αυτές τις δράσεις.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!