«Moskva»: Η ναυαρχίδα των Ρώσων που θα συνεργαστεί με το γαλλικό στόλο στον πόλεμο κατά Ισλαμικού Κράτους [εικόνες]

«Moskva»: Η ναυαρχίδα των Ρώσων που θα συνεργαστεί με το γαλλικό στόλο στον πόλεμο κατά Ισλαμικού Κράτους [εικόνες]
Το ρωσικό καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva» θεωρείται η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Ωστόσο σύμφωνα με την Telegraph, μετά από τη απόφαση της Ρωσίας να σταθεί στο πλευρό της Γαλλίας στο πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, πήρε εντολή να έρθει σε επαφή με το γαλλικό στόλο που θα αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Moskva (πρωη Slava), του ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας καθελκύστηκε το 1979 και μπήκε σε υπηρεσία το 1983. Το 2000 δέχθηκε εκτεταμένη επισκευή εκσυχρονισμού και μετονομάστηκε Moskva, με αριθμό σκάφους 121. Είναι η ναυαρχίδα του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Τρομερή δύναμη πυρός
Πρόκειται για καταδρομικό κλάσης Slava / Project 1164. Τα μοναδικά πυροβόλα των δεκαέξι πυραύλων επιφανείας – επιφανείας SS-N-12 Sandbox είναι τοποθετημένα σε δύο σειρές κατά μήκος και ων δύο πλευρών της υπερκατασκευής, δίνοντας έτσι μια τρομερή δύναμη πυρός.

Στον οπλισμό συμπεριλαμβάνονται οχτώ σιλό αντιαεροπορικών πυραύλων επιφανείας – αέρος SA-N-6 (οχτώ πύραυλοι σε κάθε σιλό) τα οποία είναι τοποθετημένα μεταξύ του φουγάρου και του υποστέγου του ελικοπτέρου. Βρίσκονται εντός κάθετων σωλήνων εκτόξευσης, αυτοί οι πύραυλοι προορίζονται για την δημιουργία και ύπαρξη μίας ομάδας μάχης ικανή να αμυνθεί εναντίον των αεροπλανοφόρων ή αεροσκαφών που θα επιχειρούν από επίγεια αεροδρόμια με πυραύλους αέρος – επιφανείας. Διαθέτει επίσης και τα δίδυμα σιλό SA-N-4 που είναι τοποθετημένα σε κάθε πλευρά στις πόρτες του υποστέγου.

Ο υπόλοιπος οπλισμός του «Moskva»
O οπλισμός των πυροβόλων συμπεριλαμβάνει έξι CIWS Gatling των 30χιλ, δύο μπροστά από την γέφυρα και δύο σε κάθε πλευρά της υπερκατασκευής ακριβώς μπροστά από τα φουγάρα. Το κυρίως όπλο αποτελείται από ενα δίδυμο πυροβόλο 130 χιλιοστών τοποθετημένο στο έμπροσθεν διαμέρισμα του πλοίου. 

http://www.iefimerida.gr/news/236229/moskva-i-nayarhida-ton-roson-poy-tha-synergastei-me-galliko-stolo-ston-polemo-kata#ixzz3rlgl5gtW

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!