6 ιστορικά ευρήματα που δεν έχουν ακόμη αποκρυπτογραφηθεί. (Φωτογραφίες)

1 (5)
6 ιστορικά ευρήματα που δεν έχουν ακόμη αποκρυπτογραφηθεί. (Φωτογραφίες)
Η ιστορία χρονολογείται από εκατοντάδες χρόνια, αλλά οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη βρει την απάντηση σε όλα τα ερωτήματα. Ορισμένα αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών είναι ακόμα άλυτα μυστήρια και των οποίων η έρευνα φέρνει περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις.
Πάμε να δούμε μερικά από αυτά .
Δείτε τις φωτογραφίες:

Οι Πέτρινες σφαίρες στην Κόστα Ρίκα
Αυτά τα πετρώματα με το τέλειο σφαιρικό σχήμα κέντρισαν το ενδιαφέρον όχι μόνο από την εμφάνιση τους αλλά και με την άγνωστη καταγωγή τους.
Ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του ’30 του εικοστού αιώνα από εργαζόμενους οι οποίοι καθάριζαν την ζούγκλα για να ανοίξουν δρόμο για μια φυτεία μπανάνας. Οι τοπικοί μύθοι λένε ότι μέσα στα βράχια υπάρχει χρυσός. Ένας αριθμός από αυτούς τους τομείς χωρίστηκαν και κάποιοι ανατίναξαν τους εαυτούς τους, αλλά στο εσωτερικό τίποτα δεν βρέθηκε.
Δεν είναι γνωστό ποιος τις δημιούργησε και για ποιο σκοπό, αλλά είναι δυνατόν να υποθέσουμε ότι δημιουργήθηκαν για να ασχοληθούν με τα ουράνια σώματα και χρησιμοποιήθηκαν για να σηματοδοτήσουν το όριο μεταξύ των εδαφών των διαφορετικών φυλών.
Η μπαταρία της Βαγδάτης
Οι άνθρωποι της Μεσοποταμίας, είχαν μια πρώτη επαφή με την ηλεκτρική ενέργεια πριν από την επίσημη ανακάλυψη της. Κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη Βαγδάτη στη δεκαετία του ’30 του περασμένου αιώνα, ανακαλύφθηκε ένα μυστηριώδες τεχνούργημα γνωστό ως «Η μπαταρία της Βαγδάτης.» Η εμφάνισή του ήταν ως εξής: ένα δοχείο 13 εκατοστών είχε ένα λαιμό που περνούσε από αυτό ένα κομμάτι από μέταλλο που είχε ίχνη διάβρωσης. Μέσα στο πλοίο επικρατούσε ένας κύλινδρος χαλκού και μέσα στον κύλινδρο υπήρχε ένα σίδερο.
Με βάση τη δομή της σχετικής διαπίστωσης, υπέθεσαν οι επιστήμονες ότι ήταν μια μπαταρία που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι 1 volt.
Μια εκδοχή λέει ότι για μια τέτοια μπαταρία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κινητοποιήσει το χρυσό, αλλά το ερώτημα παραμένει γιατί η τεχνολογία για την παραγωγή αυτών των στοιχείων έχουν χαθεί και δεν βρέθηκαν πουθενά αλλού;
Χειρόγραφο Βόινιτς
Το χειρόγραφο Βόινιτς είναι ίσως ένα από τα πιο μυστήρια συγγραφικά έργα του κόσμου, ο συντάκτης του είναι άγνωστος, είναι γραμμένο σε μια γλώσσα που δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί, και οι σελίδες του είναι γεμάτες ανεξήγητα και παράξενα σύμβολα.
Το περίεργο είναι ότι αυτό το χειρόγραφο συνελήφθη με ένα μοναδικό αλφάβητο που δεν μοιάζει με ένα σύστημα γραμμάτων. Αυτά τα μοναδικά σύμβολα είναι δύσκολο να κρυπτογραφηθούν οποίος και αν προσπάθησε να αναλύσει κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα. Ακόμα και σήμερα εξηγήσεις σχετικά με την προέλευσή του είναι απλά εικασίες.
Τα σχήματα από χρυσό των Ίνκας
Αυτά τα ευρήματα χρυσού στην Νότια Αμερική έχουν βρει έναν τρόπο που μας κάνει να σκεφτούμε ότι είναι ιπτάμενες μηχανές, αν και είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί. Ο λόγος για τη δημιουργία αυτού του τύπου των στοιχείων είναι άγνωστη.
Το 1996 οι μοντελιστές Algund Enbom και Peter Belting έδειξαν την υπόθεση ότι η ρεπλίκα ήταν δυνατόν να είναι μια ιπτάμενη μηχανή . Δημιούργησαν πανομοιότυπα μοντέλα, αλλά 16 φορές μεγαλύτερα.  Για να τους πετάξει, τα εν λόγω αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με κινητήρες και συστήματα τηλεχειρισμού.
Ο Κολομβιανός δίσκος
Σε αυτό το δίσκο εκπροσωπούνται πράγματα και διαδικασίες που σήμερα μπορεί να παρατηρηθούν μόνο μέσα από το μικροσκόπιο. Το πιο πιθανό είναι η κατάρτιση επιφάνεια να είναι μια περιγραφή της γέννησης και της επέκτασης από το έμβρυο. Κάποια άλλα παράξενα σχέδια αντιπροσωπεύουν την εικόνα από ένα ανθρώπινο κεφάλι.
Ο δίσκος αποτελείται από μια πέτρα που ονομάζεται Λυδία, του οποίου η μεγάλη και πολυεπίπεδη δομή καθιστά το σκάλισμα κάτι παρόμοιο σε αυτό είναι σχεδόν αδύνατο, ειδικά με τα εργαλεία που ήταν διαθέσιμα εκείνη την εποχή.
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ο αρχαιότερος υπολογιστής από τον οποίο υπάρχουν στοιχεία, πολλοί θεωρούν τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή, λόγω της προφανής πολυπλοκότητας του.
Μετά από δεκαετίες έρευνας, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να προσδιορίσουν ότι ο μηχανισμός δείχνει τη θέση του ήλιου, της σελήνης και των πλανητών που κινούνται στον ουρανό. Προέβλεψε ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις ακόμη και τα γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η κύρια διαμάχη ξέσπασε γύρω από το γεγονός ότι πριν από την ανακάλυψη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων ήταν αδύνατο από τους αρχαίους πολιτισμούς να μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Οι επιστήμονες λένε ότι η τεχνολογία της σειράς αυτής κατασκευασμένη από μόνο χάλκινα εργαλεία έχει αναπτυχθεί χιλιάδες χρόνια μετά το 200 π.Χ., την ημερομηνία από την οποία εικάζονται τα δεδομένα της συσκευής.
πηγή : apisteuta

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!