Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εφοπλιστής στον κόσμο και είναι Έλληνας



 Σύμφωνα με την “Lloyd's List Top 100 του 2015” οι Έλληνες συνεχίζουν κυριαρχούν στην εμπορική ναυτιλία με 13 εφοπλιστές στους πρώτους 100

Την παντοκρατορία των Ελλήνων στις θάλασσες αποδεικνύει περίτρανα η τελευταία ετήσια επετηρίδα “Lloyd's List Top 100” για το 2015 η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα την Τετάρτη. Σύμφωνα με αυτή οι στόλοι που ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές φτάνουν τους 335 εκατ. τόνους dwt, ξεπερνώντας κατά 60 εκατ. τόνους από την δεύτερη Ιαπωνία ενώ η τρίτη Κίνα έχει σχεδόν την μισή χωρητικότητα (178 εκατ. τ.) από την Ελλάδα.

Μεγαλύτερος ιδιώτης εφοπλιστής στο κόσμο (πίσω από τέσσερα κρατικά ελεγχόμενες ή πολυμετοχικές εταιρείες) βρίσκεται ο Γιάννης Αγγελικούσης με στόλο δυναμικότητας 26,8 εκατ. τόνων που τον κατατάσσει πάνω από το σύνολο του στόλου των εφοπλιστών της Ρωσίας. Ο κ. Αγγελικούσης διαθέτει στόλο 143 πλοίων ενώ αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια καθώς έχει ήδη 8 πλοία που “χτίζονται” και άλλα 6 που βρίσκονται στην φάση της παραγγελίας.
Ο Γιάννης Αγγελικούσης, ο οποίος είχε βραβευθεί παλαιότερα και ως προσωπικότητα της χρονιάς στην ναυτηλία από τους Lloyd's σηκώνει την ελληνική σημαία στα περισσότερα από τα πλοία των τριών ναυτιλιακών του ( Maran Tankers, Anangel, Maran Gas) ενώ σε όλα τα πλοία του υπηρετούν Έλληνες αξιωματικοί.
O Χιώτης εφοπλιστής συνεχίζει δεύτερη γενιά πίσω από τον πατέρα του, Αντώνη ο οποίες διέπρεψε στην Εθνική Αντίσταση στην Ελλάδα και στην Μέση Ανατολή ενώ εδω και μερικά χρόνια ενεργό δράση έχει αναλάβει και η τρίτη γενιά με την κόρη του, την γιατρό Μαρία Αγγελικούση, να δραστηριοποιείται πλέον στην ναυτιλία.
Πέρα από τον Γιάννη Αγγελικούση ο οποίος βρίσκεται στην 5η θέση στην λίστα οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές είναι η Αγγελική Φράγκου (16), Γιώργος Οικονόμου (17), Γιώργος Προκοπίου (18), Παναγιώτης Γ. Λιβανός (21), Πέτρος Παππάς (31), Νικόλας Τσάκος (45), Πήτερ Γεωργιόπουλος (47), Θεόδωρος Βενιάμης (48),  Κωστής Κωνσταντακόπουλος (52), Ευάγγελος Μαρινάκης (65), Σίμος Παλιός (88) και Δημήτρης Μελισανίδης (98).
 
http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!