Η Βουλγαρία έκλεισε, σήμερα, τα σύνορα με την Τουρκία





Η Βουλγαρία, την Κυριακή, έκλεισε το μεθοριακό σταθμό της με την Τουρκία, καθώς συνελήφθησαν και οι 14 τελωνειακοί  υπάλληλοι σε ξαφνική έφοδο της Επιτροπής Διαφθοράς, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Σωτήρ Τσατσάροφ.

«Όλοι οι τελωνειακοί υπάλληλοι της πρωινής βάρδιας, οι οποίοι ελέγχουν την είσοδο στο μεθοριακό σταθμό ‘Καπιτάν Αντρέβο’, συνελήφθησαν για συνεργασία με λαθρέμπορους», είπε ο Τσατσάροφ στο δημόσιο ραδιόφωνο  της βουλγαρικής ραδιοφωνίας.
«Ζητούμε συγνώμη από τους ταξιδιώτες για το κλείσιμο των συνόρων προς τη Βουλγαρία, ενώ το ρεύμα από τη Βουλγαρία προς την Τουρκία κινούνταν κανονικά.
Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό, μια ουρά δεκαπέντε χιλιομέτρων από φορτηγά σχηματίστηκε στην τουρκική πλευρά.
 
Η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Βουλγαρίας (Dans) είχε πραγματοποιήσει 100 εφόδους σε πέντε πόλεις κοντά στα σύνορα, σύμφωνα με τον Τσατσάροφ, ο οποίος δεν μπήκε σε λεπτομέρειες.
Το ραδιόφωνο διευκρίνισε ότι η σύλληψη των τελωνειακών έγινε για παρατυπίες στην είσοδο τουρκικών φορτηγών που ήταν γεμάτα με παράνομα τσιγάρα.
Σημειώνεται ότι και πάρα πολλοί μετανάστες που κρύβονται μέσα στα τούρκικα φορτηγά προσπαθούν να περάσουν τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα με την ‘ανοχή’ των ελεγκτών. Ίσως και αυτός να ήταν ένας λόγος για τη σύλληψη των τελωνειακών, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!