Μυστηριώδης Βρετανός έστησε παράνομο τζαμί στη Λέσβο - Παρέμβαση της εισαγγελίας (pics)




Μυστηριώδης Βρετανός έστησε παράνομο τζαμί στη Λέσβο - Παρέμβαση της εισαγγελίας (pics)

Η υπόθεση απασχολεί ήδη την Εισαγγελία και τον Δήμο Λέσβου. Στην πρόχειρη τέντα-τζαμί έχουν τοποθετηθεί χαλιά και τραπεζάκια με βιβλία για να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες. 


Ενας Αγγλος από το Χάντερσφιλντ, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, ο Αντονι Καν, φέρεται να έστησε ένα τζαμί σε μια πρόχειρη τέντα, με την επιγραφή «Mosque» (τζαμί), σε οικόπεδο δίπλα στο Κέντρο Υποδοχής των προσφύγων στη Μόρια.
Η υπόθεση, σύμφωνα με το Εθνος, απασχολεί ήδη την Εισαγγελία και τον Δήμο Λέσβου. Στην πρόχειρη τέντα-τζαμί έχουν τοποθετηθεί χαλιά και τραπεζάκια με βιβλία για να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες.

inner

inner

Ο μυστηριώδης Βρετανός έκανε μάλιστα και ανάρτηση στο Facebook και καυχιόταν ότι άνοιξε το πρώτο τζαμί στη Λέσβο, 300 χρόνια μετά την Οθωμανική Αυτοκρατορία. «I am speechless!» (είμαι άφωνος), έγραφε περήφανος.

Ο εν λόγω Βρετανός, δήλωσε στο Εθνος ότι είναι εθελοντής που έφτασε στη Λέσβο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ΜΚΟ και σε δύο μέρες αναχωρεί από το νησί για την Αγγλία. Ωστόσο, υπάρχουν φωτογραφίες στην προσωπική του σελίδα στο Τwitter, που τον δείχνουν με στρατιωτική στολή και όπλο στα χέρια.

inner

Το θέμα με το παράνομο αυτοσχέδιο τζαμί πήρε ήδη διαστάσεις. Η Αστυνομία κατέθεσε φάκελο με φωτογραφίες και στοιχεία στον εισαγγελέα Μυτιλήνης που ξεκίνησε έρευνα, καθώς είχε αναφορές για τη λειτουργία του χώρου, ενώ αυθαίρετο χαρακτηρίζει το «τζαμί» ο δήμος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Ευστράτιος Τζιμής, είπε ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση του, καθώς δεν έχει άδεια λειτουργίας.

Στη Λέσβο κυκλοφορεί ως φήμη ότι κάποιοι μαζεύουν χρήματα για το τζαμί και αναζητούν... χορηγούς για να το επεκτείνουν. Οι Αρχές του νησιού έχουν κινητοποιηθεί και οι υπηρεσίες του δήμου έχουν κάνει αυτοψία στον χώρο και στη λειτουργία του.

Πηγή: iefimerida.gr,http://www.sport-fm.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!