Δεν γελασε κανεις με το ανεκδοτο του Τσιπρα


tsipras_gelaei
Την τεταμένη ατμόσφαιρα με τους αγρότες επιχείρησε να «ελαφρύνει» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου στο Μέγαρο Μαξίμου, με έναν αποτυχημένο τρόπο, όπως μεταφέρει ο «Βηματοδότης».
Ο πρωθυπουργός επέλεξε να πει ένα ποντιακό ανέκδοτο, με το οποίο, ωστόσο, δεν γέλασε κανείς, δημιουργώντας κλίμα αμηχανίας σε υπουργούς και αγρότες.

Ηταν μια μαραθώνια συνάντηση με διαλείμματα (για τσιγάρο στο μπαλκόνι) , ανέκδοτα και με έξυπνες ατάκες. Θα πρέπει να ξέρετε ότι η πρώτη εντολή που δόθηκε στους αγρότες με το που πάτησαν το πόδι τους στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν: «Αφήνουμε έξω τα κινητά, κανένα κινητό πάνω σας στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό». Τι να κάνουν οι άνθρωποι υπάκουσαν και γέμισε ο προθάλαμος του πρωθυπουργικού γραφείου με κινητά. Το ίδιο βεβαίως δεν συνέβη με τους υπουργούς που μετείχαν στη σύσκεψη και είχαν ενεργοποιημένα τα κινητά μαζί τους και πολλές φορές μιλούσαν μ΄αυτά.
Το πρώτο πράγμα που τους είπε ο κ. Τσίπρας, μόλις κάθησαν και βγήκαν στο τραπέζι καφέδες, κουλουράκια και τοστάκια ήταν: «Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο». Κάτι που δεν άρεσε στους αγρότες, που κοίταζε ο ένας τον άλλον, έως ότου εις εξ΄αυτών αποφάσισε να απαντήσει: «Το άλογο, Πρόεδρε είμαστε εμείς και προσέξτε μην μας σφάξετε». Ηταν η σειρά του κ. Τσίπρα να κοιτάξει αμήχανα, αλλά γρήγορα σκαρφίστηκε μια ατάκα και την είπε: «Η δική μου πρόταση είναι να είσαστε πάνω στο άλογο, έτσι σας αντιμετωπίζω». Οι αγρότες όμως δεν φάνηκαν να πείθονται. Εως ότου πήρε τον λόγο ένας… Τσίρκας.
«Λέγομαι Τσίρκας και όχι Τσίπρας, αλλά είμαι συγχωριανός σου. Είμαι από τα Αθαμάνιο», είπε σαν πρόλογο στον Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας δεν τον κοίταξε με απορία και του είπε, «μα μου είπες ότι είσαι από το Κομπότι»; Ο αγρότης όμως είχε έτοιμη την απάντηση: «Προέρχομαι από το μπλόκο στο Κομπότι, εκεί που έγινε η πρώτη εξέγερση των Κολίγων ενάντια στους μεγαλοκτήμονες πριν από το Κιλελέρ». Ο Πρωθυπουργός, αφού πείστηκε, εν συνεχεία τον ρώτησε εάν είναι από το Ανω ή το Κάτω Αθαμάνιο (σ.σ. ωσάν να είχε σημασία)
Ενας τρίτος αγρότης που μίλησε αμέσως, άρχισε να θέτει ένα- ένα τα θέματα. Μίλησε για αρκετή ώρα και ότι έλεγε το έλεγε με αποδείξεις. Σε κάποια στιγμή ο Πρωθυπουργός του λέει «μ΄όλα όσα είπες συμφωνώ απόλυτα», αλλά ο αγρότης συνέχιζε να εκθέτει τα θέματα. Οπότε ο κ. Τσίπρας τον σταματά και του λέει: «Να μην το κάνουμε εδώ σαν το ποντιακό ανέκδοτο…». Με το άκουσμα «ποντιακό» και «ανέκδοτο» ήταν η σειρά των υπουργών να κοιτάζουν αμήχανα τον Πρωθυπουργό. «Ποιο είναι αυτό το ανέκδοτο;» ρώτησαν ορισμένοι αγρότες: «Θα σας το πω..», αποφάσισε ο κ. Τσίπρας: «Μια ομάδα Ποντίων της υδατοσφαίρισης επιστρέφει μετά από μια ταπεινωτική ήττα. Και ο αρχηγός της για να εμψυχώσει τους παίκτες τους λέει: «Μην κάνετε έτσι μπορεί να χάσαμε με 15- 0 αλλά δεν πνίγηκε κανένας». Σας πληροφορώ ότι ουδείς γέλασε.                    http://www.boldnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!