Συνεργασία με Ελλάδα ζητά από τη Μέρκελ ο Ομπάμα

 Συνεργασία με Ελλάδα ζητά από τη Μέρκελ ο Ομπάμα
Ο κ. Ομπάμα είπε πως αναμένει την εκτίμηση της κ. Μέρκελ ως προς το πώς μπορούν να συνεργαστούν η Ευρώπη και το ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση, για να βρουν τρόπο να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμο ρυθμό ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης. 
Οι εξελίξεις στη Συρία, το ουκρανικό, η Β. Κορέα αλλά και η Ελλάδα ήταν μεταξύ των θεμάτων στα οποία αναφέρθηκαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη χθεσινή τους κοινή συνέντευξη Τύπου.

Για την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο UPI, ο κ. Ομπάμα είπε πως αναμένει την εκτίμηση της κ. Μέρκελ ως προς το πώς μπορούν να συνεργαστούν η Ευρώπη και το ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση, για να βρουν τρόπο να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμο ρυθμό ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης, «όπου η ανάπτυξη είναι κρίσιμης σημασίας τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την παγκόσμια οικονομία».
Για τη Συρία, οι δυο ηγέτες συμφώνησαν μεν πως είναι καλή ιδέα να υπάρξουν ζώνες ασφαλείας για τους πρόσφυγες στη Συρία, ωστόσο διαφώνησαν ως προς τα βήματα που χρειάζονται προκειμένου να δημιουργηθούν αυτές οι ζώνες.
Για την Ουκρανία, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως «σε ό,τι αφορά στη Ρωσία και στους αυτονομιστές που στηρίζει στην Ουκρανία, είναι ξεκάθαρο πως έχουν παραβιάσει σχεδόν κάθε δέσμευση που έγινε στη συμφωνία του Μινσκ. Αντί να αποσύρονται από την ανατολική Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν εκεί, εκπαιδεύοντας αυτονομιστές και βοηθώντας στον συντονισμό των επιθέσεων».
ΗΠΑ και Γερμανία βρίσκονται «σε απόλυτη συμφωνία» πως δεν θα επιτρέψουν τα σύνορα της Ευρώπης «να επαναχαραχθούν υπό την απειλή του όπλου».                                                                http://www.euro2day.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!