“Περιπολία” του Τούρκου Αρχηγού στο Αιγαίο! “Χοντράδες” από την Άγκυρα που θέλει κρίση


akar_aigaio

Η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία χρησιμοποιεί όλο και υψηλότερους τόνους για το Αιγαίο. Αξιοποιώντας στο έπακρο τα πολλά ΜΜΕ που ελέγχει απόλυτα το καθεστώς Ερντογάν στέλνει “μηνύματα κυριαρχίας” στο Αιγαίο! Μηνύματα που δεν απευθύνονται μόνο στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και προς την Αθήνα. Η Άγκυρα δείχνει ανυπόμονη να προκαλέσει αντίδραση της Ελλάδας που θα δικαιολογήσει μια κλιμακούμενη κρίση. Την οποία προφανώς πιστεύει ότι απόλυτα μπορεί να την ελέγξει και γι΄ αυτό την επιδιώκει. Οι Τούρκοι είναι γνωστοί “σιγουρατζήδες” …

Στην επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής (φιλοκυβερνητικής εφημερίδας) SOZCU αναρτήθηκε σήμερα άρθρο το οποίο αναφέρεται σε επίσκεψη του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου ΕΔ H. Akar στην Φρεγάτα GOKOVA η οποία συμμετέχει στην Μόνιμη Ναυτική Δύναμη SNMG-2 και περιπολεί στο Αιγαίο, την 28-29 Απρ 16. Αρθρογράφος είναι ο  Saygı ÖZTÜRK, ο οποίος είχε γράψει και το σχετικό άρθρο την 24 Απρ 16 για την πτήση του Α/ΓΕΕΘΑ η οποία πραγματοποιήθηκε την 20 Απρ 16 στο τόξο ΣΚΥΡΟΥ-ΨΑΡΩΝ – ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ – ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ  ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, με τίτλο «Ο Έλληνας Επιτελάρχης πέταξε εντός του Τουρκικού Εναερίου Χώρου.
Χαρακτηριστικός είναι ο υπότιτλος του άρθρου ο οποίος λέει: ʺΜετά τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας από τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ ο Αρχηγός ΓΕΕΔ Η. Akar επισκέφτηκε τις ναυτικές μας δυνάμεις στο Αιγαίοʺ. Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας ʺ Μετά την παραβίαση του εναερίου χώρου μας από τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, την κατάληψη των 17 νησιών μας από τους Έλληνες, καθώς και την παρενόχληση των πολεμικών μας πλοίων εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, ο Η.Akar βρέθηκε μαζί με τους ναύτες μας (εννοεί το προσωπικό του πολεμικού πλοίου)ʺ.
Στη συνέχεια περιγράφεται το οδοιπορικό της επίσκεψης του Τούρκου Α/ΓΕΕΔ: ʺ Αρχικά επισκέφτηκε το Αρχηγείο της ΠΑ στην Σμύρνη, όπου ενημερώθηκε από τον Δκτή της Τ/ΠΑ A. Unal σχετικά με το περιστατικό παραβίασης (εννοεί την πτήση του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ) και στην συνέχεια μετέβη στην Φ/Γ GOKOVA συνοδευόμενος από τον Δκτές Ναυτικών-Αεροπορικών Δυνάμεων (T/ΠΝ-Τ/ΠΑ) καθώς και από τον Δκτή του Στόλου, όπου και πέρασε τη νύχτα.
Ακολούθως, σύμφωνα με το άρθρο, πραγματοποιήθηκε περιπολία στα τουρκικά χωρικά ύδατα και σε μερικά από τα 17 νησιά της Τουρκίας που βρίσκονται υπό Ελληνική κατοχή και ανήκουν στις επαρχίες Σμύρνης-Μούγλας και Αιδινίου, ως ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ.
Ο αρθρογράφος, μεταφέροντας τις δηλώσεις στρατιωτικών πηγών, αναφέρει ότι:ʺ η παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας δεν θα γινόταν εάν δεν είχε εγκριθεί από την (Ελληνική) Κυβέρνησηʺ.
Άρθρο σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου Α/ΓΕΕΔ υπάρχει και στην ιστοσελίδα του CNN TURK. Το υπόψη άρθρο αναφέρεται μόνο στην επίσκεψη του στην Φ/Γ χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες σε αντίθεση με την SOZCU που χρησιμοποιεί ακραίες εκφράσεις προσπαθώντας να δημιουργήσει «πολεμικό κλίμα». Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η SOZCU θεωρείται άκρως φιλοκυβερνητική και πιθανώς χρησιμοποιείται για να περνά προς τα έξω μηνύματα της Κυβέρνησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!