«Ο κήπος είναι ανθηρός»…

 «Ο κήπος είναι ανθηρός»…

Περί τις 7.500 μουσαφιραίοι ζουν το «ευρωπαϊκό όνειρο» ανάμεσα στα κάγκελα του ΟΛΠ και το μαύρο λιμανίσιο νερό που αγνάντεψαν γενιές και γενιές μάγκες και ντερβίσια, ανάμεσα τους ο παππούς κι ο πατέρας μου. Εν ολίγοις το αυτοσχέδιο κάμπινγκ με συνθήκες Τζατζικιστάν εκτείνεται στις Θύρες 2 και 3. Από την Θύρα 1 αποχώρησαν.
Ανάμεσα τους είναι πολλές Σύριες κι Αφγανές μάνες με παιδιά, που οι άντρες τους είναι ήδη στην Γερμανία. Υπάρχει μάνα 25 χρονών με 4 ανήλικα, υπάρχει και μάνα με μωρό πέντε ημερών, ακόμη με το «μανταλάκι» του μαιευτηρίου στον αφαλό. Οι υπόλοιποι είναι άντρες, Σύριοι, αλλά και Αφγανοί, πολλοί Αφγανοί, Πακιστανοί και λίγοι Κούρδοι. Άλλοι άνθρωποι κατατρεγμένοι, που άνετα τους μιλάς και τους συμπονάς και άλλοι που θα το σκεφτόσουν να τους πλησιάσεις στα 5 μέτρα.
Ανάμεσα τους κυκλοφορεί κάθε καρυδιάς καρύδι. Διακινητές και μεσάζοντες, που ψάχνουν για πελάτες, Ιαχωβάδες, Αντβεντιστές της Έβδομης Μέρας, που μοιράζουν πλαστικά καλαμάκια και κουταλάκια (!), ένα (1) μπισκότο και τον βίο του Ιησού στα αραβικά, σαλεμένοι «αλληλέγγυοι», σκέτοι σαλεμένοι, άσημοι εκπρόσωποι της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Ράστα Χασικλήδων «Ο Όσιος Χαράλαμπος Μάρλεϋ», ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεμονωμένα φρικιά, περίεργοι, δημοσιογράφοι που έβαζαν πρόσφυγες και λαθραίους να φωνάζουν συνθήματα και άλλα καλόπαιδα.
Οι Λιμενικοί παρά τα τρελά που γίνονται κατά καιρούς, ειδικά με Αφγανούς που ανακαλύπτουν τα μπερεκέτια του αλκοόλ, δεν τολμούν να συλλάβουν κανέναν πρόσφυγα ή κατσαπλιά λαθρομετανάστη όταν εκτρέπεται, διότι μπορεί να προκληθούν σαν πυρκαγιά γενικευμένα επεισόδια, ενώ ταυτόχρονα κάνουν και baby sitting, διότι τα απειράριθμα πιτσιρίκια, όπως απανταχού της Γης, τρέχουν και παίζουν και μερικά τα βουτάνε στο τσακ πριν πέσουν κατά λάθος στην θάλασσα του Πειραιά, που απ’ όλες είναι πιο γλυκιά.
Οπουδήποτε θα ήταν καλύτερα από το τσιμέντο της προβλήτας, δίπλα στην υγρασία και με τόσα αυτοκίνητα και φορτηγά να μπαινοβγαίνουν. Γιατί όμως δεν δέχονται να μετακινηθούν οι άνθρωποι αυτοί;
Πρώτον, διότι μια Συντονιστική Κάτι, από αυτούς τους περίεργους με περίεργους πόρους και προθέσεις, με φυλλάδιο στα Αγγλικά, τους έλεγε εν ολίγοις πως αν πάνε στα Κέντρα, θα τους συλλάβουν και θα τους στείλουν στην Τουρκία και πως δεν πρέπει να φύγουν από το λιμάνι, μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα. Φυσικά τους καλούσε επίσης να αγωνιστούν ενάντια στους πολέμους, στον ιμπεριαλισμό κλπ. Love and world peace, που λένε κι οι γκόμενες στα καλλιστεία.
Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πολλοί αυτοί που θέλουν τους μουσαφιραίους    που  μας έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ κι η ορντινάτσα του, πρόσφυγες και μη, στο λιμάνι.
Πρώτον, οι «αλληλέγγυοι» για να μπορούν να κάνουν εύκολα βρώμικο παιχνίδι και χειραγώγηση, με τα ΜΜΕ γύρω τους να παίζουν την προπαγάνδα τους. Στον Περαία φτάνεις εύκολα από την παραλιακή, ροβολάς την Πειραιώς ή παίρνεις τον Ηλεκτρικό κι είσαι εκεί στο πιτς φυτίλι. Που να τρέχεις στου διαόλου την μάνα, ειδικά άμα έχεις πιει και κανά τρίφυλλο, για να παίξεις «αλληλεγγύη»;
Δεύτερον, τους θέλουν εκεί οι διακινητές ώστε να ψωνίζουν πελάτες για τα δίκτυα του trafficking. Είναι πολλά τα λεφτά.
Τρίτον, θέλουν να είναι εκεί οι ίδιοι οι πρόσφυγες και λαθραίοι, παρά τις άθλιες συνθήκες, γιατί έχουν μασήσει την προπαγάνδα των «αλληλέγγυων», φοβούνται πως στα Κέντρα θα γίνουν αόρατοι, πως θα απελαθούν και νομίζουν πως η πίεση που ασκούν με την μαζική παρουσία τους στο λιμάνι θα ανοίξει δήθεν τα κλειστά σύνορα. Και φυσικά, διότι έχουν πιο εύκολη επαφή με τους διακινητές/δουλέμπορους.
Στην ουσία πρόκειται για ένα ακόμη σύμπτωμα του failed state, στο οποίο όμως ελλοχεύει τεράστιος κίνδυνος.
Το σίγουρο είναι πως αυτές οι χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούν να μείνουν στο λιμάνι για πολλούς λόγους: συνθηκών διαβίωσης, υγιεινής, ασφάλειας. Με τόσα μωρά και πιστσιρίκια και τόσα ΙΧ και φορτηγά επιβατών είναι εύκολο να γίνει το ατύχημα.
Εδώ όμως είναι τώρα το δισεπίλυτο πρόβλημα, που δημιούργησε η καταστροφική ιδεοληψία και κουτοπονηριά των συριζαίων ψιλοκομμισαρίων.
Εάν αυτές οι χιλιάδες νοματαίοι πεισθούν να μπουν στα λεωφορεία και να πάνε όπου υπάρχουν οι στοιχειωδώς κατάλληλοι χώροι, οκ.
Αν όχι; Πως συλλαμβάνεις με το ζόρι 7.500 θυμωμένους ανθρώπους, ανάμεσα τους πολλά γυναικόπαιδα; Θα ρίξεις δακρυγόνα και κρότου λάμψεις στο σωρό; Θα στείλεις τα ΜΑΤ να ρίξουν ένα μπερντάχι; Στον πανικό που θα προκαλέσει η παραμικρή αψιμαχία μπορεί να υπάρξουν θύματα, το πλήθος να ποδοπατήσει μωρά και παιδιά που ίσα που έμαθαν να περπατούν. Κι όλο αυτό να γίνεται στην προβλήτα, λίγες δεκάδες μέτρα από τα βαθιά νερά του λιμανιού. Θα πρόκειται για αστυνομική επιχείρηση χωρίς προηγούμενο, αφού άλλο να διαλύεις διαδήλωση κι άλλο να πρέπει να συλλάβεις και μεταφέρεις ολόκληρη «διαδήλωση» με χιλιάδες μάνες και παιδιά. Κινδυνεύουμε να γίνουμε διαβόητοι στην υφήλιο.
Σημειώστε δε πως οι υποκινητές, όλος αυτός ο συρφετός από τους φευγάτους κι υστερικούς «αλληλέγγυους», καραδοκούν κι επιθυμούν διακαώς την ένταση, διότι ως γνωστόν η μαλακία κι η «επανάσταση» πάνε πακέτο. Άλλωστε οι ίδιοι χειραγωγούν τις πορείες, το κλείσιμο δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών, όπου είδαμε και Πακιστανούς να κάνουν έλεγχο ταυτοτήτων σε Έλληνες οδηγούς, κατά την παρακώλυση συγκοινωνιών! Φαίνεται πως ο εκεί Εισαγγελέας είναι πολύ μερακλής και διεθνιστής.
Σημειώστε επίσης πως αυτές οι χιλιάδες εκεί κάτω, επικοινωνούν μέσω κινητών με τους άλλους στα Hot Spot, στην Βόρειο Ελλάδα, στα νησιά κι αν γίνει κάτι, θα είναι σαν πυρκαγιά στα ξερά χόρτα, ήτοι μαζικές ταραχές ανά την Ελλάδα, όπου η εγχώρια και η εισαγόμενη αλητεία των ΜΚΟ, «αλληλέγγυων» φρικιών, επαναστατών του γλυκού νερού κλπ, θα ρίχνουν βενζίνη.
Κι όλο αυτό είναι δωράκι του ΣΥΡΙΖΑ και του ακομβίωτου στρατάρχη στην Πατρίδα και στον κατάκοπο ελληνικό λαό, που τρίβει πλέον τα μάτια του, με όλα τα τρελά που συμβαίνουν και το ξεχαρβάλωμα της χώρας.
«Ο κήπος είναι ανθηρός», που έλεγε χλευαστικώς η θρυλική Καλουτά στην γνωστή ταινία.            http://www.antinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!