Γεμάτο παίκτες Pokémon Go και το κέντρο της Αθήνας [φωτό & βίντεο]


 
Έλληνες όλων των ηλικιών με ένα smartphone στο χέρι ξεχύνονται από το περασμένο Σάββατο, στους δρόμους και κυνηγούν τα μικρά αυτά τερατάκια τσέπης. To Pokémon Go, από τις πρώτες κιόλας μέρες της κυκλοφορίας του στην Ελλάδα έχει προκαλέσει έναν πανικό στους λάτρεις των Pokémon και όχι μόνο.
Οι επίδοξοι «κυνηγοί», έσπευσαν στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, καθώς έγινε τόπος προσέλκυσης πολλών Pokémon. Κεντρικό κατάστημα της περιοχής, ενεργοποίησε ένα lure, όπως λέγεται, για αυτόν ακριβώς το λόγο. Για όσους δεν γνωρίζουν το lure είναι εντολή που υπάρχει μέσα στο παιχνίδι και μπορείς να την ενεργοποιήσεις μόνο για μισή ώρα προκειμένου να μαζέψεις στην περιοχή σου πολλά τέτοια τερατάκια. Σήμερα όμως στο Σύνταγμα το lure ήταν ενεργοποιημένο για περισσότερη ώρα. 

Δείτε στο βίντεο τους νεαρούς να είναι προσηλωμένοι στο κινητό τους ψάχνοντας κάποιο... Pokémon στην πλατεία Συντάγματος.
Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας για smartphones ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από το προηγούμενο Σάββατο είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας. 
Μέσα σε λίγες ημέρες έγινε η πιο περιζήτητη εφαρμογή στο iTunes, ενώ η μετοχή της Nintendo εκτοξεύτηκε στο +20%.
Η παγκόσμια τρέλα με το Pokémon Go έχει αποφέρει ήδη τεράστια κέρδη, ανεβάζοντας κατά 10 δισ. δολάρια την αξία της Nintendo, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Πίκατσου και των υπολοίπων Pokémon. Στην ουσία μετά από περίπου είκοσι χρόνια από την πρώτη εμφάνιση των Pokémon, το Pokémon Go ήρθε για να πραγματοποιήσει αυτό που πάντα ονειρεύονταν όλοι όσοι μεγάλωσαν με τον Pikachu και τον Bulbasaur. Να φέρει τα Pokémon στην πραγματική ζωή. Στο περίπου, τουλάχιστον. Το Pokémon Go είναι ένα παιχνίδι για smartphones, το οποίο χρησιμοποιεί GPS επιτρέποντας στον παίκτη να κυνηγά και να εκπαιδεύει τα Pokémon σαν να βρίσκονται όντως μπροστά του. http://www.pronews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!