Συρία: Για πρώτη φορά εμπλοκή τουρκικών τανκς με φιλοκούρδους μαχητές


Μάχη ξέσπασε ανάμεσα σε τμήμα τουρκικών αρμάτων μάχης και τοπικούς μαχητές που υποστηρίζονται από τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, για πρώτη φορά μετά την αποστολή, αυτή την εβδομάδα, από την Άγκυρα τεθωρακισμένων στη χώρα, ανέφεραν μη κυβερνητική οργάνωση και κουρδική πηγή.
«Τα τουρκικά άρματα μάχης προωθήθηκαν στα περίχωρα της κοινότητας Αλ Αμάρνα στην επαρχία Χαλέπι, νότια των συνόρων και τότε ξέσπασαν μάχες με τους μαχητές που υποστηρίζονται από τις κουρδικές δυνάμεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Αξιωματούχος της ημιαυτόνομης κουρδικής διοίκησης στη Συρία δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ομάδες τοπικών μαχητών «εμπλέκονται αυτή την ώρα σε μάχες στα περίχωρα της Αλ Αμάρνα εναντίον τουρκικών αρμάτων μάχης».
«Αυτό γίνεται για πρώτη φορά μετά την είσοδο τουρκικών αρμάτων μάχης στο συριακό έδαφος την Τετάρτη», δήλωσε ο κ. Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος είπε ότι οι τοπικοί μαχητές που έχουν εμπλακεί στις μάχες αυτές είναι Άραβες και Τουρκομάνοι, σύμμαχοι των Κούρδων.Ο τουρκικός στρατός έστειλε και άλλα άρματα μάχης στη βόρεια Συρία το Σάββατο στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», μια στρατιωτική επίθεση χωρίς προηγούμενο που επέτρεψε στους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης τους οποίους υποστηρίζει η Άγκυρα να ανακαταλάβουν την πόλη Τζαραμπλούς από τους τζιχανστιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Η Αλ-Αμάρνα βρίσκεται 8 χλμ. νότια της Τζαραμπλούς, στα σύνορα με την Τουρκία.
Οι δυνάμεις με τις οποίες συγκρούστηκε το τμήμα των τουρκικών τεθωρακισμένων ανήκουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κύρια δύναμη είναι η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), ένοπλος βραχίονας του συριακού κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το οποίο είναι συριακό παρακλάδι του παράνομου στην Τουρκία, αυτονομιστικού - αποσχιστικού Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).                                  http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!