Θέμα για τα σύνορα άνοιξε ο Ερντογάν



Με ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο τόνο απάντησε η Αθήνα στη νέα πρόκληση της Άγκυρας και της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης εκ μέρους του Ερντογάν.

«Η Συνθήκη της Λωζάννης και όλο το Διεθνές Δίκαιο είναι όντως μία πραγματικότητα στον 
πολιτισμένο κόσμο την οποία κανείς, ούτε η Άγκυρα, μπορεί να αγνοήσει και όλοι οφείλουν να σέβονται. Όσο οδυνηρό και αν τους φαίνεται αυτό», τονίζουν διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ, αναφέρθηκε σε ομιλία του στην Άγκυρα στη συγκεκριμένη Συνθήκη, κάνοντας λόγο για άδικες προβλέψεις της συνθήκης σε βάρος της Τουρκίας.

Νωρίτερα, με μια προκλητική δήλωση, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσε θέμα συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, αμφισβητώντας δημοσίως τη Συνθήκη της Λωζάνης.«Το 1923 μας έπεισαν για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας προβάλουν ως νίκη τη Συνθήκη της Λωζάνης. Τώρα βλέπετε το Αιγαίο. Τα νησιά όπου αν φωνάξεις, ακούγεται η φωνή σου στην απέναντι ακτή, εμείς τα εκχωρήσαμε με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Αυτή είναι νίκη;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Ήταν δικά μας. Εκεί ακόμα έχουμε δικά μας τζαμιά και μνημεία. Όμως τώρα συζητάμε τι θα γίνει με την υφαλοκρηπίδα, τι θα γίνει στον αέρα, τι θα γίνει στη θάλασσα. Αυτά συζητάμε. Ακόμη δίνουμε αυτόν τον αγώνα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!