Ποινική δίωξη κατά Ροβέρτου Σπυρόπουλου για δάνειο του ΠΑΣΟΚ

Ποινική δίωξη κατά Ροβέρτου Σπυρόπουλου - Το δάνειο των 5 εκατ. από Αττικής στο ΠΑΣΟΚ
Κατηγορείται για δάνειο που πήρε από την Τράπεζα Αττικής το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν υπεύθυνος oικονομικών. Εδωσε εγγύηση την κρατική επιχορήγηση που είχε εκχωρηθεί σε… άλλες τρεις τράπεζες. Δεν ενεργούσε απο μόνος του, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.Με την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων κατά του Ροβέρτου Σπυρόπουλου ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώην υπεύθυνος των οικονομικών του κόμματος ήταν ο μόνος που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ που φαίνεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 και να διογκώθηκε αδικαιολόγητα επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου.
Κατηγορείται για απιστία και απάτη.
Η απιστία συνίσταται στην κακοδιαχείριση των 15 εκατ. ευρώ που φαίνεται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κινήματος την περίοδο 2007-2009.
Το αδίκημα της απάτης αφορά στη σύναψης δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ από την Tράπεζα Αττικής το 2010, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση, υποσχόμενος ότι δεν έχει δοθεί άλλου, ενώ στην πραγματικότητα είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες για δάνεια που υπερκάλυπταν το ποσό της επιχορήγησης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σπυρόπουλος δεν ενεργούσε από μόνος του

«Η ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία που ασκήθηκε στον πρώην υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής που δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ΠΑΣΟΚ έλαβε δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Αττικής ΑΤΤ -2,04% με μοναδική εγγύηση την κρατική επιχορήγηση του κόμματος, την οποία όμως είχε δώσει και σε τρεις άλλες τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί!
Τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δείχνουν πως τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τις τράπεζες αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος δεν ενεργούσε από μόνος του, εκτελούσε άνωθεν εντολές, για τις οποίες είναι συνολικά υπόλογο το κόμμα του.
Σκοπεύουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποπληρώσουν ποτέ τα δάνεια αυτά; Κατανοούν άραγε το μέγεθος της πολιτικής τους ανυποληψίας όταν την ίδια περίοδο που οι εκείνοι έπαιρναν δανεικά και αγύριστα ο ελληνικός λαός μάτωνε από τις πολιτικές τους; Η κ. Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης θα απολογηθούν για αυτές τις επιλογές;
Να είναι σίγουροι ότι το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς θα τερματιστεί, όσο κι αν ενοχλεί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους νυν και αει προστάτες τους».                                                       http://www.euro2day.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!