Φιλιππίνες: Τυφώνας σαρώνει τη χώρα. Χιλιάδες εγκαταλείπουν τις εστίες τους


Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις εκκένωσης χιλιάδων κατοίκων με τις ριπές ανέμων να ανέρχονται σε 235 χλμ/ ώρα
Ο πανίσχυρος τυφώνας Νοκ Τεν, που συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, έπληξε σήμερα το ανατολικό τμήμα των Φιλιππίνων όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις παράκτιες περιοχές  Το μάτι του τυφώνα έφθασε στη νήσο Καταντουάνες, στην περιοχή Μπικόλ το βράδυ της Κυριακής τοπική ώρα, με τις ριπές ανέμων να ανέρχονται σε 235 χλμ/ ώρα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία στο Twitter.
Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο κύματα ύψους 2,5 μέτρων να πλήξουν την περιοχή, όπως επίσης για την πιθανότητα κατολισθήσεων και καταστροφικών πλημμυρών στην χερσόνησο Μπικόλ και τις γειτονικές νήσους.

Υπό καταρρακτώδη βροχή, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν ήδη τις εστίες τους ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ ο τελικός αριθμός τους ενδέχεται να ανέλθει σε εκατοντάδες χιλιάδες, επισήμαναν οι αρχές.
«Με μεγάφωνα ζητήσαμε από τους πολίτες να φάνε το πρωινό τους, να φτιάξουν τις αποσκευές τους και να επιβιβαστούν στα φορτηγά του στρατού» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλμπέρτο Λίντο, ένας αξιωματούχος από το Αλκάλα, μια περιοχή 3.300 κατοίκων κοντά στο ενεργό ηφαίστειο Μαγιόν.
«Στις παρυφές του ηφαιστείου, έχουν συσσωρευθεί μεγάλες ποσότητες στάχτης, που ενδέχεται να μετατοπιστούν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και κατόπιν να παρασύρουν τα σπίτια» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Μεταξύ των πρώτων ανθρώπων που απομακρύνθηκαν από την περιοχή, ήταν περίπου 100 βρέφη, μικρά παιδιά και οι γονείς τους όπως επίσης και ηλικιωμένοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε ένα σχολείο σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.
Ο Νοκ Τεν, ο οποίος ονομάστηκε από ένα πτηνό του Λάος, αναμένεται να πλήξει τη Δευτέρα την περιοχή της Μανίλας, βορειότερα.
Οι ακραίες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επηρεάσουν συνολικά μια περιοχή όπου διαμένουν σχεδόν 42 εκατομμύρια κάτοικοι, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων.
Πηγή: ΑΠΕ.http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!