Η τουρκική κυβέρνηση έκλεισε το κανάλι των Αλεβιτών


Δεκέμβριος 22, 2016. 21:58


Η τουρκική κυβέρνηση έκλεισε την τηλεόραση ‘Yol TV’ από το οποίο διακοινώνονταν  οι απόψεις των Τούρκων Αλεβιτών (σιιτών- μία από τις εκφράσεις του Ισλάμ), οι οποίοι ήταν διαφορετικών 



θέσεων και απόψεων από την κυρίαρχη σουνιτική έκφραση του Ισλάμ στην Τουρκία και των πολιτικών εξελίξεων  που δρομολογεί το τουρκικό κράτος.



Στην απόφαση αυτή, αντέδρασε το φιλοκουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών- HDP,  που επισημαίνει ότι το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού  ‘Yol TV’ είναι ακόμη μια μεθόδευση για περιορισμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των μειονοτήτων (θρησκευτικών και πολιτικών) που επιδιώκεται από το τουρκικό κράτος.



«Είναι απαράδεκτη η απαγόρευση ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών που εκφράζονται με διαφορετικές μητρικές γλώσσες, όπως η κουρδική, καθώς  και διαφορετικούς πολιτισμούς και πιστεύω, όπως είναι οι Αλεβίτες», σημειώνει το δημοσίευμα.

 --
Σημ. Το κανάλι των Αλεβιτών θα συνεχίσει να εκπέμπει διαδικτυακά από γραφείο που άνοιξε στη Βιέννη, μέχρι να ...αρθεί η απαγόρευση στην Τουρκία.

--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!