Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διπλωματικό θρίλερ με ανώτερο Σκοπιανό αξιωματικό



του Παναγιώτη Στάθη
Στα χέρια των ελληνικών διωκτικών αρχών βρίσκεται απο τον περασμένο Φεβρουάριο, ένας 30χρονος πρώην ανώτερος αξιωματικός των σωμάτων ασφαλείας των Σκοπίων, στο πρόσωπο του οποίου ενσαρκώνεται, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η έκρυθμη πολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα, η οποία βρέθηκε στα όρια του εμφυλίου μεταξύ αλβανόφωνων και σλαβόφωνων.
Ο αξιωματικός, την έκδοση του οποίου ζητούν οι Σκοπιανοί, ισχυρίζεται πως επί κυβερνήσεως Γκρουέφσκι θεωρείτο περίπου “ήρωας” στη χώρα , αλλά απο την πτώση του και μετά, τα κέντρα εξουσίας που ελέγχονται απο Αλβανόφωνους, αποδύθηκαν στη δίωξή του , κάτι που τον ανάγκασε να περάσεις τη χώρα μας. Τώρα οι ελληνικές αρχές καλούνται να λύσουν αυτό τον διπλωματικό γρίφο , ο οποίος, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, προσεγγίζει (με τεράστιες διαφορές βέβαια) σε επικινδυνότητα, την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών.
Διάσημος
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Ντεργιάν Βούκοβιτς, 30 ετών, ήταν γνωστός αθλητής στα Σκόπια, αστυνομικός, σερβικής καταγωγής και χριστιανός ορθόδοξος. Ήταν Επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής – αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων και κυρίως Επικεφαλής της ομάδας που στις 9 Μαΐου 2015 στην πόλη Κουμάνοβο συγκρούστηκε με αλβανόφωνο παρακλάδι του UCK.
Τότε, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου (Καθημερινή) οι Αλβανόφωνοι είχαν επιτεθεί σε δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις και ο ίδιος οδήγησε τα σώματα ασφαλείας των Σκοπίων σε σύγκρουση μαζί τους. Απο την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν 14 Αλβανόφωνοι και 8 αστυνομικοί.
Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν απο τον ίδιο σε υπομνήματά του στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης (σ.σ εφημερίδες Μακεδονία και Καθημερινή) τον οδήγησε ουσιαστικά να θεωρείται ήρωας στη χώρα του.
Όπως αναφέρει όμως μετά την πτώση του Γκρουέφσκι και την επικράτηση Αλβανόφωνων σε κεντρικά κυβερνητικά και δημόσια αξιώματα έγινε “από ήρωας-εγκληματίας”.
Συγκεκριμένα (κι ενω αρχικά υποβιβάστηκε σε δουλειά γραφείου) συνελήφθη τον Σεπτέμβρη του 2016 από τις Σκοπιανές αρχές καθώς, στο αυτοκίνητο του βρέθηκε “μια βόμβα Μ93 και 805 γραμμάρια μαριχουάνας”.
Ο αξιωματικός κατάφερε να δραπετεύσει και τα Σκόπια εξέδωσαν “ερυθρά αγγελία” από Σκόπια. Τελικά Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τέλη Φεβρουαρίου. Ο αξιωματικός ισχυρίζεται πως υπόκειται πολιτική δίωξη, λόγω της αναταραχής στη γειτονική χώρα και πως του “φύτεψαν” τα ναρκωτικά λόγω της διαμάχης με τον UCK. Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να τον εκδώσει και οι συνήγοροι του μετέφεραν την υπόθεση του στον Άρειο Πάγο ο οποίος θα κρίνει τελεσίδικα.
capital.gr,http://www.anixneuseis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!