ΛΥΣΑΞΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: «Η Ελλάδα βάζει τώρα στο παιχνίδι και υποβρύχια»


ipovrixio
Οι ακραίοι εθνικιστικοί κεμαλικοί κύκλοι της Τουρκίας κλιμακώνουν με δημοσιεύματα τις «διαμαρτυρίες» τους για την ελληνική στρατιωτική φρουρά στο Καστελόριζο, η οποία εγγυάται την ελληνική κυριαρχία στο ακριτικό νησί και την ασφάλεια των Ελλήνων κατοίκων του.
Ο Ουγούρ Ντουντάρ της εφημερίδας Sozcu, σε επικριτικό άρθρο του προς την ισλαμιστική κυβέρνηση, την κατηγορεί ότι παραμένει θεατής μπροστά στην στρατιωτική κινητικότητα στα νησιά, «ενώ η Ελλάδα προκαλεί όλο και περισσότερο».

Οπως επισημαίνεται στην tribune.gr, ο αρθρογράφος, υποστηρίζει ότι σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης και τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, το Καστελόριζο πρέπει να παραμείνει αποστρατιωτικοποιημένο.
Υπενθυμίζουμε ότι τα νησιά έπρεπε να έχουν καθεστώς αυτονομίας και ελληνικό πληθυσμό, τίποτα από αυτά δεν κρατήθηκε. Επικαλείται μάλιστα την ίδια Συνθήκη της Λωζάνης που το «σουλτανάτο» θέλει να αναθεωρήσει.
«Η Ελλάδα, η οποία πραγματοποιεί ασκήσεις ετοιμότητας και εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών στα νησιά, τα οποία σύμφωνα με τις συνθήκες δεν θα πρέπει με καμία αιτιολογία να φέρουν στρατιώτες, βάζει τώρα στο παιχνίδι και υποβρύχια. Για παράδειγμα, τις προάλλες έφτασε στο Καστελόριζο ένα υποβρύχιο το οποίο υπάγεται στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Και μάλιστα όχι κρυφά, αλλά ανακοινώνοντάς το και δημοσιεύοντας φωτογραφίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!