Έγγραφα-ντοκουμέντα με θεάσεις ΑΤΙΑ θα δώσει στην δημοσιότητα το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας

40A925D500000578-0-image-a-55_1495452367423
Ένας φάκελος αρχείων με στοιχεία για θεάσεις ΑΤΙΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο για σχεδόν 50 χρόνια, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει η βρετανική κυβέρνηση μετά τις γενικές εκλογές του Ιουνίου.

Τα έγγραφα θα δημοσιευθούν από τα «Εθνικά Αρχεία» του κράτους και οι «κυνηγοί» του μυστηρίου ελπίζουν ότι θα αποκαλυφθούν στοιχεία που θα αφορούν σειρά «συγκεκαλυμμένων» περιστατικών που έχουν σχέση με… εξωγήινους, συμπεριλαμβανομένου και του περίφημου περιστατικού στο δάσος του Ρέντλεσαμ (Rendlesham) το 1980, γνωστό και ως «το Ρόσγουελ της Βρετανίας».

Τα «Εθνικά Αρχεία» έχο υν ήδη κυκλοφορήσει ένα τεράστιο αρχειακό υλικό τέτοιων περιστατικών που συγκεντρώθηκαν από το Γραφείο για τα ΑΤΙΑUFO Desk) του Υπουργείου Αμύνης (Ministry of Defence – MoD) και ο αριθμός των εγγράφων είναι χιλιάδες, σύμφωνα με την Daily Mail.
Τα έγγραφα που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα αφορούν τα έτη 1971 μέχρι το 1976το 1996 μέχρι το 2000 και το 2004. Νεότερα αρχεία αναμένονταν να δοθούν στην κυκλοφορία το 2013, αλλά πολλά παρακρατήθηκαν και ήρθαν στο φως μόνο 18 συγκεκριμένα έγγραφα.
Αυτό ώθησε τους ερευνητές των ΑΤΙΑ να ισχυριστούν για συνωμοσία περί συγκάλυψης της ύπαρξης εξωγήινης ζωής. Νεότερες καθυστερήσεις στη δημοσίευση των εγγράφων το περασμένο έτος έριξαν «λάδι στην φωτιά». Η τελευταία ημερομηνία δημοσίευσης είχε οριστεί για τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα.
Αλλά τώρα η γερμανική ιστοσελίδα aktuell-Grenzwissenschaft που ασχολείται με παραφυσικά φαινόμενα, ανέφερε την Παρασκευή ότι τον Ιούνιο θα δημοσιευθούν επιτέλους τα αρχεία. Ένας εκπρόσωπος των «Εθνικών Αρχείων» φέρεται να μίλησε στην ιστοσελίδα και είπε: «Λόγω των επερχόμενων εκλογών εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και των κανόνων που διέπουν τις κρατικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν επιτρέπουν να δοθούν σε κυκλοφορία τα έγγραφα μέχρι στιγμής. «Εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε ότι τα αρχεία θα είναι έτοιμα να δοθούν στην δημοσιότητα το συντομότερο δυνατό μετά τις εκλογές. Ελπίζουμε γύρω στα μέσα του Ιουνίου.»
Οι ερευνητές του μυστηρίου και των ΑΤΙΑ ελπίζουν ότι τα αρχεία θα ρίξουν φως στο περιβόητο περιστατικό όπου είχαν εμπλακεί αξιωματικοί και στελέχη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο δάσος του Ρέντλεσαμ το 1980, περισσότερο γνωστό ως το Ρόσγουελ της Βρετανίας, όπου υποτίθεται κατέπεσε ΑΤΙΑ.
Περίεργα φώτα αναφέρθηκαν από στρατιώτες στο δάσος κοντά στις βάσεις Bentwaters και Woodbridge της RAF.
Στρατιώτες στάλθηκαν να εξακριβώσουν φώτα που έγιναν αντιληπτά στο δάσος του Ρέντλασαμ, συμπεριλαμβανομένου του Συνταγματάρχη Jim Burroughs, του αξιωματικού αεροπόρου First Class Edward Cabansag και του επίσης αξιωματικού αεροπόρου First Class Larry Warren.
Οι επίμαχες θεάσεις συνέβησαν επί τρεις νύχτες την 26 με 28 Δεκεμβρίου, όταν η Βρετανία και η Δύση ήταν σε υψηλή επιφυλακή κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Ένας συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ο Steve Longero έσπασε την σιωπή του μετά από 36 χρόνια, το Δεκέμβριο του 2016, και αποκάλυψε τι είδε στο νυχτερινό ουρανό εκείνες τις μέρες. Ο Longero είπε ότι τα ΑΤΙΑ είχαν κόκκινα και πράσινα φώτα και αιωρούνταν πάνω από τις κορυφές των δέντρων.
3B2464DA00000578-4009950-image-a-4_1481124692331
Από την μεριά του το Βρετανικό Υπουργείο Αμύνης είπε ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη για τυχόν προσγειώσεις ΑΤΙΑ στο δάσος. Επίσης σημειώνει ότι τα φώτα που είχαν θεαθεί ήταν από ένα φάρο.
Το περιστατικό έκτοτε έχει λάβει διαστάσεις μύθου στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στο διεθνές χώρο των ερευνητών του μυστηρίου.
Ηλίας Σιατούνης,http://www.crashonline.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!