Εκπληκτική ανακάλυψη. Απολίθωμα νοθόσαυρου τόσο καλά διατηρημένο που μοιάζει με άγαλμα


NODOSAUR



Οι νοθόσαυροι όμως σε αντίθεση με τα ξαδέλφια τους, τους αγκυλόσαυρους, δεν είχαν το οστέινο ρόπαλο στην άκρη της ουράς τους. Η ουρά τους αποτελείτο και αυτή από θωρακισμένες πλάκες και σκληρούς ρόζους, καθώς και δύο αιχμές μήκους 20 ιντσών. Όλα αυτά την έκαναν ένα αποτελεσματικό όπλο ενάντια στους επίδοξους θηρευτές τους.

Ο νοθόσαυρος που ανακαλύφθηκε είχε μήκος 5,5 μέτρα και ζύγιζε 1.360 κιλά. Ήταν δε τόσο καλά διατηρημένος που είναι σαν να έχει κερδίσει κανείς το τζόκερ, λένε οι ειδικοί, αφού όπως λέει ένας από τους υπεύθυνους του μουσείου, στην Washington Post, απολιθωμένα υπολείμματα δέρματος παραμένουν στο θωρακισμένο κρανίο του.
nodosaur
Ο συγκεκριμένος νοθόσαυρος πρέπει να έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να πιει νερό από το ποτάμι όταν παρασύρθηκε από το ρέμα. Ο δεινόσαυρος πρέπει να κατέληξε στη θάλασσα και να βούλιαξε στο βυθό, όπου εκατομμύρια χρόνια αργότερα στο σημείο εκείνο δημιουργήθηκε ένα ορυχείο.
Εκεί στο βυθό άλατα και άλλα ιχνοστοιχεία εισχώρησαν στο σώμα του διασφαλίζοντας ότι ο νεκρός δεινόσαυρος θα διατηρήσει τη μορφή του στους αιώνες που θα έρχονταν και θα παρέρχονταν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!