Οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν εξωγήινη ζωή σε 10 χρόνια από τώρα

                                                                        
Οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν εξωγήινη ζωή σε 10 χρόνια από τώρα
Για περισσότερο από μισό αιώνα, οι επιστήμονες και κυρίως αστρονόμοι επιδίδονταν στο κυνήγι της εξωγήινης ζωής.
Αλλά, ακόμη και με τις δυνατότητες εξω-ηλιακών αποστολών εντοπισμού πλανητών, που παρέχονται σήμερα όπως για παράδειγμα από το Αστρονομικό παρατηρητήριο Κέπλερ δεν έχουμε ακόμα αποδείξεις ότι δεν είμαστε μόνοι.

Και καθώς συνεχίζουμε να παρερμηνεύουμε το «παράδοξο του Fermi» (με άλλα λόγια, εάν υπάρχει εξωγήινη ζωή, γιατί δεν την εντοπίσαμε), τώρα ένας αστρονόμος λέει ότι όλα θα αλλάξουν την επόμενη δεκαετία.
Σε μια συνέντευξη με το Futurism, ο ερευνητής- αστρονόμος Κρις Ίμπρει, ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι θα συναντήσουν εξωγήινη ζωή μέσα στα επόμενα δέκα έως δεκαπέντε χρόνια, καθώς οι τεχνικές δυνατότητες αυξάνονται ραγδαία.
Ο κ. Ίμπρει δήλωσε: «Κάθε νέο πείραμα SETI (πείραμα για την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης) που διεξαγάγεται στις ημέρες μας είναι τόσο καλό όσο το άθροισμα των προηγούμενων πειραμάτων SETI. Το πρώτο πείραμα SETI ήταν το 1959, οπότε προφανώς τέτοιου είδους πειράματα συνεχίζονταν να διεξάγονται για περισσότερο από μισό αιώνα χωρίς επιτυχία» .
Παρόλο που είναι πεπεισμένος ότι θα βρούμε ζωή, προειδοποιεί, λέγοντας ότι αυτή η ζωή δεν θα είναι έξυπνη: «Στοιχηματίζω στην ανίχνευση της μικροβιακής ζωής σε 10 έως 15 χρόνια από τώρα, αλλά όχι στοιχηματίζω στον εντοπισμός ζωής με αυξημένη νοημοσύνη».
Έχει επίσης κάποιες προτάσεις όσον αφορά στα μέρη όπου πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε για άλλο είδος ζωής εντός και εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος.
Ενώ ο Ίμπρει δεν αποκλείει την πιθανότητα να υπάρχει ζωή στον Άρη, λέει ότι οι μορφές ζωής στον κόκκινο πλανήτη είναι πιθανό να είναι κάτω από την επιφάνεια και επομένως είναι πολύ πιο δύσκολο να ανιχνευθούν σε σχέση με άλλα μέρη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!