Πολεμικό κλίμα στη Τουρκία: Οργή για τις ελληνικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο

Πολεμικά     σενάρια, διακινούνται πάλι στη Τουρκία από μερίδα των τουρκικών ΜΜΕ. Η  ισλαμική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Cag, σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο θρασύς Έλληνας απείλησε με το χέρι του..», επισημαίνεται με ότι «η Ελλάδα αυξάνει ορατά τις στρατιωτικές προετοιμασίες της στο Αιγαίο».

«Η Ελλάδα που πραγματοποιεί άσκηση ετοιμότητας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τώρα πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση στη Λέσβο στη μύτη της Τουρκίας.
Η πιο σημαντική ιδιαιτερότητα της άσκησης αυτής ήταν το γεγονός ότι η Ελλάδα, η οποία έχει προβεί σε κατάληψη των νησιών μας στην οποία εθελοτυφλούμε, έδειξε ξεκάθαρα την Τουρκία ως στόχο.
Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρέχοντας σύντομη ενημέρωση στη Λέσβο στον Έλληνα αξιωματικό έδειξε με τα δάχτυλα τους ως στόχο την Τουρκία.Οι θρασείς Έλληνες φωτογραφίζοντας το στιγμιότυπο αυτό ανάρτησαν στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ την φωτογραφία. Γνωστοποίησαν σε όλο τον κόσμο την ανοιχτή απειλή που πραγματοποίησαν άνανδρα..», γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος εμφανώς ταραγμένος.
Στη συνέχεια γίνεται λόγος για τη στρατιωτική άσκηση που έλαβε χώρα στις 21 Μαΐου στη Λέσβο, την οποία επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ.
Ως αξιοσημείωτο παρουσιάζεται το γεγονός ότι στην άσκηση συμμετείχαν μαζί με τους Έλληνες στρατιώτες και εθνοφρουροί από τον πληθυσμό του νησιού.
Από τους Τούρκους δεν έχει περάσει απαρατήρητο ότι σε όλα μας τα νησιά εκπαιδεύεται η εθνοφρουρά, δηλαδή οι οπλίτες-πολίτες των ακριτικών μας περιοχών κι αυτό προφανώς προκαλεί μια επιπλέον σύγχυση στα απλοϊκά ανατολίτικα κεφάλια τους.
Από την ανάρτηση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο γραφικός «μαϊντανός» Ουμίτ Γιαλίμ, πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, ο οποίος περιφέρεται σε εφημερίδες και κανάλια και προπαγανδίζει ότι δήθεν η Ελλάδα κατέλαβε μεταξύ των ετών 2004 και 2014 «τουρκικά νησιά» στο Αιγαίο.
Να σημειωθεί ότι οι γραφικότητες του Ουμίτ Γιαλίμ έχουν υιοθετηθεί πλήρως από την αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας, το κεμαλικό κεντροαριστερό Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ως πατριωτική αντιπολιτευτική ρητορική προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ουμίτ Γιαλίμ κλήθηκε από την τουρκική εφημερίδα να αξιολογήσει «την νέα αυτή αναιδή κίνηση της Ελλάδας», δηλαδή τη στρατιωτική άσκηση στη Λέσβο.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Ουμίτ Γιαλίμ παραδέχθηκε ως άριστο το επίπεδο ετοιμότητας του ελληνικού στρατού.
«Κατά την αξιολόγηση που έγινε μετά την άσκηση επιβεβαιώθηκε ότι το επίπεδο ετοιμότητας για επιχείρηση των στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί είναι άριστο και ότι το ηθικό του στρατού είναι ακμαίο και τα στρατιωτικά συστήματα κατάλληλα.
»Η Ελλάδα πραγματοποίησε στις 5 – 6 Απριλίου 2017 διήμερη άσκηση εκπαίδευσης με αλεξίπτωτα. (..) Για τη Λέσβο, σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 13 της Συνθήκης της Λωζάνης, ισχύει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης.
»Η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εγκαθιστά στη Λέσβο στρατιωτικές μονάδες, ναυτική βάση και οχυρά.
»Όμως, η Ελλάδα από το 1960 έως και σήμερα εξόπλισε τη Λέσβο. (..) Η Ελλάδα πέραν των οργανωμένων στρατιωτικών μονάδων εξόπλισε με όπλα και τους πολίτες στη Λέσβο.
«Δόθηκαν σε πολίτες όπλα, πυρομαχικά και στολές και εκπαιδεύθηκαν ως εθνοφρουροί».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!