Η επίσκεψη του Βούλγαρου προέδρου Ρούμεν Ράντεφ στην Ελλάδα


Ιούνιος 24, 2017. 16:57

Σόφια/Αθήνα.


Η Βουλγαρία και η Ελλάδα έχουν αποδείξει ότι οι  δύο χώρες και οι δύο λαοί μπορούν να βάλουν στην άκρη τα προβλήματα  του παρελθόντος, να έχουν εποικοδομητικό παρόν και να προσβλέπουν στο μέλλον. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ σε Βούλγαρους δημοσιογράφους στην Αθήνα, όταν ζητήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της πρώτης επίσκεψή του στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.


 Ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους, ότι οι καλές διμερείς σχέσεις Βουλγαρίας- Ελλάδας, δημιουργούν «όχι μόνο έναν άξονα σταθερότητας αλλά και τον άξονα προοπτικής για ολόκληρη την περιοχή», σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της βουλγαρικής προεδρίας.


«Αυτή η σχέση  δίνει ένα παράδειγμα και ελπίζω για όλες τις άλλες χώρες των Βαλκανίων, οι οποίες μπορούν να έχουν σχέσεις καλής γειτονίας, ειρήνης και πραγματικής οικοδομητικής συνεργασίας», είπε ο Ρούμεν Ράντεφ.


Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του στην Αθήνα ο πρόεδρος Ράντεφ, έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα επενδύσει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια  για να βελτιωθεί  το καθεστώς της διέλευσης των συνόρων  με την ανάπτυξη υποδομών, ανοίγματος νέας συνοριακής διέλευσης που να συνδέει τις δύο χώρες, ειδικά στο σημείο ελέγχου «Ρουντόζεμ-Ξάνθη».



«Έχω λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην υλοποίηση της διασύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, Ρούμεν Ράντεφ και έκανε πάλι έκκληση για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας για την καταστολή της παράνομης μετανάστευσης και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ως ένα πραγματικό βήμα για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή μας.


Κατά την επίσκεψή του Προέδρου στην Αθήνα,  τιμήθηκε από τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο, με την υψηλότερη κρατική τιμή της Δημοκρατίας της Ελλάδας τον «Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος».


Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ελληνική Δημοκρατία, ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ, θα επισκεφθεί την Ακρόπολη της Αθήνας και το Μουσείο της Ακρόπολης.
(focus-news.net)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!